5 цвята, които ще ви накарат да изглеждате по-млади

Когато ходим да пазаруваме, важно е да вземем предвид факта, че една проста грешка при избора на цвят може да бъде фатална. Някои цветове, като черното, могат да ни добавят почти пет години отгоре, докато тюркоазеният цвят, например, може да е много освежаващ. Решихме да съберем основните пролетни цветове, на които трябва да обърнете внимание, ако искате визуално да свалите няколко години и да привлечете възхитени погледи.

Ярко червено

Наситеното червено винаги привлича вниманието. Нюансите на този цвят, като правило, не са включени в основния гардероб, но те ще бъдат много полезни, ако искате да изпъкнете с някой ярък акцент. Можете да започнете с аксесоари, ако все още не сте готови да изразите себе си пред света с ярки цветове. Колани, ръкавици, шалове от различни нюанси на червено ще бъдат чудесен начин да „разредите“ ежедневния си гардероб, освен това студените нюанси на червеното са перфектно освежаващи.

Лавандула

Друг пролетен нюанс, който трябва да имате предвид, е лавандулата. С него можете лесно да създавате пълни комплекти или да се ограничите до използването му при обувки и аксесоари. Важно е да запомните, че именно лавандулата дава подмладяващ ефект, а не просто лилав цвят, който, напротив, прави лицето уморено, а цвета на кожата – матов. Желателно е да комбинирате лавандула със същите светли нюанси, тъй като този нюанс не понася резки контрасти.

Интензивно синьо

Чистото синьо винаги изглежда скъпо, но при условие, че изберете качествена кройка и материали. Този цвят се съчетава добре с всякакви цветове, той е универсален. Освен това лесно може да се впише в офисния дрескод. Сините монохромни визии са идеални за излет през пролетния уикенд с приятели. За да увеличите максимално ефекта на „подмладяване“, изберете нещо синьо, което да е по-близо до лицето.

Резида

Мекият пролетен нюанс много обича да се използва от маникюристите и в това има смисъл – бледозеленото се свързва с младостта и невинността. Когато снегът най-накрая се разтопи, можете да се обличате в този нюанс. Светлите блузи и якета в резида изглеждат чудесно. Зеленият панталон може да се допълни с бяла тениска или блуза и да завършите визията с нюд сако.

Бадем

Бадемовият нюанс визуално ще ви нулира след няколко години и ще смекчи изображението. По правило този нюанс се избира, сте се уморили от класическият бежов и какаов цвят  и искате малко разнообразие. Този нюанс подхожда особено добре на жени от пролетен и летен цветотип – русата коса и кожата са просто идеалната комбинация с бадемов цвят.

Последно
Не пропускай