5 стъпки за организирането на перфектния сватбен коктейл

Подготовката за сватбения ден е дълъг процес, който изисква много отдаденост и внимание към детайла. Рокли, декорация, храна, музика, забавления за гостите… Ако обмисляте организирането на сватбен коктейл, то тази статия ще ви е от полза. Защо? Защото подбрахме най-важните неща, които не трябва да забравяте при организирането на подобно събиране във вашия специален ден. 

Промеждутъкът между сватбената церемония и официалната вечеря е най-подходящото време за провеждането на сватбен коктейл. Най-често в началото на това събитие младоженците са заети с фотосесията си, но задължително се включват по-късно, за да поговорят с гостите преди старта на програмата за вечерта.

“Сватбеният коктейл може да се проведе непосредствено до мястото, на което ще е и вечерята. Съветваме ви да помислите предварително за петте важни стъпки, описани по-долу. Следвайки ги, ще сте сигурни, че не пропускате нищо!” – това споделят професионалистите от Classic Catering Company, които помогнаха за написването на днешната статия благодарение на своя опит в организирането на събития с кетъринг във Варна.подредба на сватбен празник

Помислете за подредбата на мястото

За коктейлите са нужни няколко високи маси, около които гостите да си приказват и да се забавляват. Не трябва да забравяте по-възрастните, които със сигурност в един момент ще имат нужда от подходящо място за сядане.

Погрижете се коктейлът да е на достатъчно открито място, разминаването да е свободно и да има възможност за развлекателни занимания, с които да ангажирате своите гости. Да, идеята на коктейла е да се оформят сладки разговори, но не пропускайте да осигурите пространство за децата, които искат да поиграят наоколо.

Създайте поводи за смях и нови запознанства

Музика за фон, бар тип “Направи си сам коктейл”, будка за моментни снимки – което и да изберете, няма да сгрешите. Сватбата ви е социално събитие, в което със сигурност ще има гости, които не се познават. Създайте възможности за нови приятелства като осигурите подходяща атмосфера на своите гости.

Освен че можете да помислите за децата като ги развеселите с домино и игра на дама, не трябва да пропускате и по-големите. Оставете няколко бланки със забавни въпроси за вас и вашият специален човек. Нека всеки желаещ да отговори на тях и да ги пусне в специална кутия! В края на вечерта ще определите “Кой познава булката и младоженеца най-добре”.

Включете охлаждащи (или пък сгряващи) напитки 

Задължителен елемент при организирането на сватбен коктейл за гостите е наличието на освежаващи напитки. Подгответе маса, в страни от кетъринга, специално за питиетата, които сте избрали.

Едни от най-обичаните сватбени питиета са шампанското и виното розе. За летни сватби се набляга върху студените чайове и домашната лимонада, които освен че разхлаждат, допринасят за една по-неформална атмосфера.

Малка идея, в случай че се налага да се включите в сватбения коктейл чак след фотосесията: когато пристигнете на коктейла, кажете на своите гости, че тази вечер се очертава доста горчива – затова нека изпият по един от безалкохолните сладки шотове, които сте предвидили.

Погрижете се за гладните

Сватбените дни често са дълги и изморителни. Погрижете се за гостите си като им осигурите апетитни хапки, които ще ги заситят до началото на официалната вечеря. Потърсете компании като Classic Catering Company, които предлагат предварително изготвени менюта за сватбени коктейли. Така гостите ви ще се наслаждават на разнообразни сладки и солени хапки, а вие ще сте избрали компания, която предлага по-оригинални начини за поднасяне на кетъринга и богат избор от предложения, подходящи за всички.

Уверете се, че знаете вкусовите предпочитания на своите гости не само при организирането на коктейла, но и за официалната вечеря. Освен че все по-често хората стават вегетарианци или избягват глутен в диетата си, сред гостите ви може да има такива алергични към определени продукти.

Не пропускайте десерта

Един от най-очакваните моменти в сватбения ден е поднасянето на тортата. Въпреки това можете да включите сладки десерти и в следобедния коктейл, който организирате. Ако приготвяте десерт бар, то уверете се, че сладките са разнообразни – изберете такива богато наситени с шоколад и някои с по-лек плодов вкус. Разбира се, на тези от гостите ви, които не обичат сладко, можете да предложите солени предложения като френски кроасанчета, мини банички или дори мини пица за най-малките.

Сватбеният коктейл се превръща в задължителен елемент от всяка сватба, защото това е времето, в което младоженците могат да приемат поздравления от своите гости, да се снимат с тях и да си поговорят преди официалната вечеря. За да сте спокойни, че всичко ще е наред, можете да се доверите на професионалния опит на експерти като Classic Catering Company. Те ще се погрижат за уютната атмосфера, професионалното оборудване и вкусните кетъринг предложения за вашите гости. десерти сватба

Последно
Не пропускай