5 продукта за сияеща кожа

Състоянието на кожата зависи не само от външната грижа, но и от диетата. Неслучайно казват, че ние сме това, което ядем. И говорейки за диета нямаме предвид ограничения. А по-скоро насищане на менюто с храни, които ни правят по-красиви. Правилното хранене ни позволява да поддържаме кожата в изряден вид, изпълва я с блясък и красота отвътре. Ето кои 5 продукта трябва да включите задължително в менюто, ако искате да сияете в най-добрата си светлина.

1. Грейпфрут

Червеният цвят на този плод означава, че в него се съдържат много ликопен и каротеноид. Те осигуряват гладка кожа и равномерен тен. Последните проучвания на учените сочат, че гладкостта на кожата зависи именно от нивото на тези вещества. Ако не обичате грейпфрути, може да ги замените с моркови и домати.

2. Яйчен жълтък

Каротеноидът лутеин също е много важен за красотата и здравето на кожата, защото това вещество действа като бариера между ултравиолетовото лъчение и дермата. От лутеина зависи и здравето на очите, високото му съдържание намалява риска от слепота.

3. Зелен чай

Зеленият чай съдържа много полезни микроелементи, които имат антиоксидантно действие. Те помагат в борбата с рака на кожата, предотвратяват развитието на увредени клетки. Кофеинът, съдържащ се в чая, е отлично средство за предотвратяване на образуването на тумори.

4. Броколи

Този зеленчук има много витамин С и без него е трудно да се постигне здрава кожа, а и целия организъм като цяло. Той активно се бори със стареенето, не позволява на кожата да стане суха и отпусната. Витамин С участва в образуването на колаген, който е жизнено необходим за кожата.

5. Какао

Флавоноидът епикатехин се намира в какаото на прах и влияе пряко върху текстурата на кожата. Благодарение на това вещество кръвообращението се засилва, кожата се насища с кислород и това позволява на хранителните вещества да се абсорбират по-добре. Следователно този флавоноид е от съществено значение за здравето и красотата.

От всичко казано дотук, трябва да запомним, че правилното хранене е в основата на здравето на тялото и кожата. Включете колкото се може повече здравословни храни в менюто си, за да запазите красотата и младостта възможно най-дълго.

Последно
Не пропускай