5 признака, които показват, че във вените ви тече синя кръв

Синята кръв се усеща дори когато в семейния сандък няма скрити благороднически писма. Някои неща издават благородния произход на човек по-добре от всяко официално потвърждение. И не става въпрос за маниери на възпитание.

Ето пет знака, които със сигурност показват, че сред предците ви е имало аристократи.

Малки ръце

Ръцете с малки ръце са ясен знак за човек с примес на синя кръв. Работата е там, че в дните на благородството една истинска дама можело да има само малки, изящни ръце.

Има две обяснения за това: първо, това е въпрос на наследственост и второ, благородничките определено не са били натоварени с тежка работа, поради което ръцете им нямало как да придобият груб вид. Аристократките не вдигали тежки неща, а по цял ден или четели книги, или размахвали ветрило.

Жажда за наука и знания

По някаква причина много хора остават с впечатлението, че всички аристократи са прекарали цели дни без да правят нищо и не се интересуват от нищо. Да, никой от тях не работел на полето и не хранел добитъка, но всеки аристократ беше привлечен от науката и знанието. Почти всички знаели чужди езици, можеха да поддържат всякакви разговори и бяха добре запознати с тънкостите на етикета. Аристократите изучавали всичко това от детството.

Жаждата за знания е не само резултат от добрия пример на родителите, но често и наследствено явление. Ето защо, ако проявявате жажда за нови знания и изучаването на чужди езици ви е лесно, помислете за това.

Орлов нос

Шегите за това, че кривият нос е признак на аристократизъм, вече не са шеги. Истина е.

Сега младите момичета и дори възрастни жени се редят на опашка при пластичните хирурзи, за да се отърват от кривините и най-накрая да се сдобият с гладък, тънък нос. Но преди години носът с гърбица, се е считал за признак на красота, защото го имали само дами с благородна кръв. И между другото, мъжете също.

В Европа много представители на аристокрацията се отличавали с орлови носове, което се е смятало за стандарт за красота.

Желание да притежавате всичко уникално

Всеки благородник може да си позволи всичко уникално и необичайно. Струва си да помислите, ако също имате желание да колекционирате редки, уникални и антични предмети. Или може би във вашата къща има библиотека, в която има няколко стари колекции?

Признак за наличието на синя кръв може да бъде и жаждата за уникални дрехи, не подобни като на всички останали. Или може би вече си имате свой собствен шивач, който ви облича от глава до пети?

 

Добре изразени вени

Друг неочевиден признак за принадлежност към благородството е наличието на светла кожа и сини вени, ясно прозиращи през нея. От това, между другото, идва изразът „синя кръв“, който определя принадлежността на човек към аристократите.

Всъщност, вените са ясно видими само през светла кожа, непокрита с тен. Само тези, които прекарват малко време на слънце, е можело да ги имат, но не и селяните, които работели на полето всеки ден от зори до здрач.

Последно
Не пропускай