5 мита за диетите и отслабването: Не им се връзвайте

И така, искате да свалите няколко килограма, но не сте сигурни кои храни да включите или изключите от диетата си. Добрата новина е, че в момента има много информация за това. Лошата новина е, че много от наличните съвети ви объркват не знаете как да ги систематизирате.

Ето 5 мита за отслабването, които трябва да бъдат развенчани.  

Ако се съсредоточите върху намаляването на количеството калории, ще отслабнете

Броенето на калории е концепция, разработена от хранителната индустрия. Този мит е подвеждащ, защото кара хората да се фокусират върху фалшив проблем. Ключът към добрата фигура не идва от броя на калориите в храната, а от хранителните вещества, които съдържа тя.

Вместо да се фокусирате върху намаляването на калориите, изключете от храната си преработени и рафинирани храни и всякаква бърза храна. Яжте повече плодове и зеленчуци, ядки и семена.

Ако ядете мазнини, напълнявате

Имали ли сте някога сърбеж, суха кожа, сух скалп, загуба на коса, проблеми с паметта, нисък имунитет или менструални проблеми? Всички тези симптоми се дължат на диета с ниско съдържание на мазнини.

Тялото се нуждае от мазнини, за да произвежда здрави хормони и да функционира имунната система. Храните, които са богати на естествени мазнини и масла, особено омега-3, са съществена част от здравословното хранене. Уверете се, че ядете храни, които съдържат здравословни мазнини като авокадо, сьомга и рибено масло, зехтин или кокосово масло.

Маргаринът е по-добър от маслото

Маргаринът не съдържа наситени мазнини, поради което много хора го намират за здравословен заместител на маслото. За съжаление, маргаринът е създаден в лаборатория и следователно не е натурален продукт. Това е химикал, който тялото не знае как да преработи. Освен това е доста опасно за тъканите на човешкото тяло. По-добре е да използвате екстра върджин зехтин или кокосово масло вместо маргарин.

Диетичните напитки са здравословна алтернатива на газираните

Диетичните напитки са пълни с изкуствени подсладители, които всъщност са много токсични за човешкото тяло. Тези токсини създават дисбаланс в мозъка, който, по ирония на съдбата, води до напълняване.

Здравословни алтернативи на тези напитки са обикновена прясна вода, билков чай ​​или пресен зеленчуков сок.

Храните с ниско съдържание на мазнини или без мазнини са най-добрите

Маркетинговите специалисти наистина искат да вярвате, че храните с ниско или ниско съдържание на мазнини са най-подходящи за вас. Но премахването на мазнините от храната я прави безвкусна. И за да компенсират това, производителите добавят захар или различни изкуствени аромати.

Вместо преработена и закупена от магазина храна, най-добре е винаги да използвате натурални продукти и няма да съжалявате.

Последно
Не пропускай