5 лоши навика, които източват енергията ни

Заради коронавируса много хора преминаха на дистанционна работа. И много от нас са придобили негативни навици, които влияят негативно на енергията.

Като цяло, животът на човечеството и на всеки човек поотделно се промени много. От енергийна гледна точка това не е лошо, но трябва да се адаптираме към промените борейки се с лошите навици. Ето кои са те.

Дезорганизация

Губенето на енергия през периода на самоизолация е норма за повечето хора. Този навик има много негативен ефект върху производителността. Поради дистанционната работа хората са престанали да правят разлика между свободното време и работа. Новият работен ден често започва на случаен принцип и завършва по-късно от обикновено. Губи се ритъмът, губи се производителността. Опитайте се да планирате нещата и да организирате работния процес.

Липса на внимание към домашните любимци

Нашите домашни любимци играят огромна роля в създаването на творческа енергия в домашното пространство. Те се нуждаят от внимание, но не го получават. Това води до влошаване на домашната хармония. Освен това общуването с домашни любимци помага да се справите със стреса и да се отървете от неприятните емоции. Не забравяйте да поиграете с котките, да се разходите с кучето, да почистите клетките на гризачи и птици, да измиете аквариума, въобще да обръщате внимание на домашните любимци и да общувате с тях.

Неправилен старт на деня

Когато отиваме на работа, сутрин се опитваме да се насладим на домашната обстановка. Когато човек прекарва цялото време вкъщи, тази част от деня става по-малко важна за него. Изглежда, че се събуждаме веднага на работа и това убива доброто настроение, а с него и късмета, енергията и производителността. Започнете деня с чаша вода, упражнения и четене на хубави новини.

Липса на режим

По време на пандемия не е нужно да ставате рано сутрин за работа, защото не е нужно да ходите никъде. Мнозина започнаха да си лягат и да стават по-късно. Когато режимът се измени, отнема време, за да свикнете с него. Мнозина си лягат всеки ден по различно време, което също е погрешно. А първата половина на деня е по-позитивна. До около 12 часа на обяд повечето хора показват най-добри резултати по отношение на работата, особено ако става въпрос за интелектуален труд. Ето защо, спазването на ежедневния режим има благоприятен ефект върху енергетиката и биополето на човека.

Липса на подходяща почивка

Не бива да работите по време на обяд – трябва да се храните спокойно, за да се възстановявате. Също така, чистият и подреден дом и спретнатото работно място са в основата на силната енергия.

Помислете за тези ежедневни дейности, които изчерпват силата и енергията и ги избягвайте. Нека животът ви не зависи от външните фактори и винаги ви носи щастие!

Последно
Не пропускай