5 храни и напитки, които могат да причинят целулит

Имате целулит? Определени храни и напитки може да са виновниците.

Според експерти 80-90% от жените и 10% от мъжете имат целулит. Но защо се появява и има ли специфични храни и напитки, които причиняват целулит?

Въпреки че лекарите все още не са открили всички причини за целулита, експертите смятат, че хормоните и генетиката играят основна роля в развитието му.

За съжаление, все още няма доказан начин да се отървете напълно от мазнините. Най-ефективното (и по-евтино) решение за намаляване на целулита вероятно е комбинация от диета, упражнения и загуба на тегло.

Някои доказателства сочат, че храни и напитки с високо съдържание на мазнини, рафинирани въглехидрати и натрий са основните виновници за целулита.

5 храни и напитки, които могат да увеличат риска от развитие на целулит.

Газирани напитки

Сиропите с високо съдържание на фруктоза и други подсладители в газираните напитки са свързани с целулита.

Сладолед

Диетата с високо съдържание на мазнини не само добавя калории, които насърчават наддаването на тегло, но също така води и до целулит. Пълномаслените млечни продукти като сладолед са добър източник както на калории, така и на наситени мазнини.

Според проучване от 2009 г. едно хранене с високо съдържание на мазнини уврежда съдовата функция! Прекаляването със сладолед и други млечни продукти с високо съдържание на мазнини може да окаже допълнителен натиск върху кръвоносните ви съдове, което води до повече целулит.

Бял хляб

Хлябът е скрит източник на натрий и рафинирани въглехидрати. Според експертите, хлябът и кифличките са сред първите 10 източника на сол, които допринасят за целулит.

За да сведете до минимум шансовете за наддаване на тегло и целулит, изберете пълнозърнест хляб.

Хлебни изделия

Тортите, поничките и бонбоните съдържат тройно количество не толкова здравословни хранителни вещества: мазнини, рафинирани въглехидрати и натрий.

Пица

Пицата е не само с високо съдържание на калории и наситени мазнини, но и с високо съдържание на натрий.

Последно
Не пропускай