4 ранни симптома на рак на яйчниците, за които трябва да сме информирани навреме

„Рак“ е страшна дума, която може да ви накара да потръпнете. Но тя е водещата причина за смърт сред хората по целия свят.

Има много вариации на рака, но ракът на яйчниците е най-голямата заплаха за здравето на жените. Този вид рак не е лесен за идентифициране, тъй като не показва много симптоми. Повечето жени изпитват това страшно заболяване след менопаузата, но някои може да страдат от него и на тридесет или четиридесет години.

Трябва да знаете, че ракът на яйчниците не е смъртна присъда, ако откриете това заболяване в ранен стадий, имате добър шанс да го победите. Симптомите на рак на яйчниците често се бъркат със симптоми на други заболявания. Ако пациентът не получи незабавно лечение и ракът достигне трети стадий, е много трудно да се излекува.

Ето защо трябва да знаете първите симптоми на това страшно заболяване, за да го предотвратите и да сте готови да действате незабавно.

Изпитвате болка в долната част на корема и тазовата област

Ако страдате от менструални болки, това не е лесно да забележите и дали тази болка ще ви притеснява повече от тези три до седем дни. Болката в долната част на гърба, долната част на корема или слабините може да бъде един от симптомите на рак на яйчниците.

Имате нужда да уринирате по-често от обикновено

Честото уриниране при жените може да бъде симптом на рак на яйчниците. Ако уринирате по-често от обикновено, но не пиете същото количество вода, както обикновено, трябва незабавно да проверите здравето си.

Изпитвате подуване на корема

Подуването на корема може да бъде причинено от лоша диета, прекомерен прием на вода и проблеми с червата. Но ако сте имали подуване на корема повече от три седмици, тогава е време да се консултирате с лекар.

Апетитът ви е спаднал драстично

Загубата на апетит може да е признак на проблеми с червата и рак на яйчниците. Ако нямате апетит в продължение на три седмици или повече, тогава също трябва да посетите лекар.

Последно
Не пропускай