4 хранителни навика, които се отразяват много зле на здравето на жените

Диетолозите ни предлагат специално разработен набор от правила за това как една жена трябва да се храни правилно. Тези препоръки са насочени към поддържане на физическото и хормонално здраве. Много е важно да запомните, че някои храни са вредни за репродуктивната система, а има и такива, които водят до повишен риск от остеопороза. Ако имате тези 5 навика, време е да се отървете от тях.

Хапвате на крак, прави

Важно е не само какво ядете, но и как. Когато похапвате в движение, изправени – тялото просто не отчита, че е имало хранене. Мозъкът трябва да получи сигнали, че ядете. Важно е да направите това на масата, като вземете вилица, лъжица, поставите чинията пред вас.

Нямате график за хранене

Липсата на добре обмислена диета е катастрофа, всички диетолози са категорични в това. Закуските не могат да ни наситят и често в движение се избира не най-здравословната храна и пълноценна храна. Опитайте се да приготвите здравословни закуски предварително – може да са пръчици от моркови или краставица, плодове, кисело мляко.

Ядете това, което мислите, че трябва, а не това, което искате

Доста съмнително е тялото да иска всеки ден кифличка с мляко и шоколад. Такива хранителни навици много често се свързват с вътрешните ни забрани. Можете да потиснете истинските желания, но това няма да продължи дълго. Слушайте внимателно тялото си, то ще ви каже дали сте гладни в момента и какво наистина искате да си хапнете.

Ограничавате се строго, а след това „съгрешавате“

Има ясно разбиране кои продукти са вредни, кои полезни. От едната страна са зеленчуците, от другата – сладките неща. Това често води до нездравословни отношения с храната. През деня се пазите и не се храните достатъчно, а през нощта ровите за скрити сладки. Не се ограничавайте от любимите си лакомства. Добавете любимите си храни към диетата, но просто обмислете правилно тяхното количество.

Последно
Не пропускай