3 чудесни рецепти за подмладяване и поддържане на здрава кожа

Искате ли да имате млада и красива кожа? Не е нужно много. Може да заложите на маски, базирани изцяло на натурални съставки за подмладяване на кожата.

Тези рецепти, които ви представяме, са много ефективни и също така не оставят странични ефекти и са много лесни за приготвяне и същевременно икономични.

Крем за лице с банан и мед

Нарежете зрял банан, добавете 4 супени лъжици мед, разбъркайте добре, за да няма бучки и ще получите доста хомогенна субстанция.

Когато приключите, нанесете маската по цялото лице и оставете да подейства за час и половина, времето, необходимо за изсъхване.

След това измийте обилно с вода.

Маска с лимонов сок, смляна куркума и кисело мляко

2 супени лъжици от всяка съставка са достатъчни, просто разбъркайте добре, за да изне се получат бучки.

Нанесете върху кожата, обърнете специално внимание на зоните, където има повече несъвършенства, оставете да подейства за един час и отстранете с вода.

Маска с белтък и лимон

Смесете белтъка с лимоновия сок и изсипете течността в тиган, за да се загрее за няколко минути, без да го оставяте да кипне.

След това оставете сместа да се охлади до стайна температура и нанесете върху цялото лице. Лечебните качества на двете съставки проникват дълбоко в кожата и премахват мъртвите клетки.

Измийте лицето си след 10 минути.

Лечебни свойства на всяка съставка

Всеки от предоставените тук естествени продукти има лечебни свойства, а комбинацията само засилва процеса на подмладяване.

Витамин А, С, калций, магнезий, калий, фибри, аминокиселини, антиоксиданти, антибактериални, противовъзпалителни и антиалергични свойства бързо действат върху кожата, за да атакуват мъртвите клетки и свободните радикали, които увреждат дермата .

Освен това с всички тези продукти се насърчават производството на колаген, което е отлично, защото предотвратява появата на нов тип радикали и регенерира клетките, които спират да работят нормално, постигайки гладка кожа без бръчки и други несъвършенства.

Последно
Не пропускай