13 начина да получите енергия за живот

Тези методи ще ви помогнат да получите енергия в достатъчно големи количества. И в същото време те не само дават жизненост, но и почистват сърцето ни от цялата натрупана „мръсотия“ и негативност, подобряват характера, а следователно и целия ни живот като цяло.

Периодично въздържание от храна (гладуване)

Доста ефективен начин. Хората, които постят периодично, са много по-енергични от тези, които не го правят. Често това се дължи на факта, че човек води нездравословен начин на живот и се храни лошо. Но щом започне да се изчиства, включително с помощта на периодично гладуване, енергията се повишава.

Дихателни упражнения

Простите дихателни упражнения помагат за успокояване на ума, което всички ние трябва да правим, защото неспокойният ум губи много енергия за нищо. Тези упражнения ви позволяват да спестите и получите много жизнена енергия. Източната психология много често говори за този метод.

Временни отстъпления

Да бъдеш сам с мислите си също така ти позволява да печелиш енергия или поне да не я губиш. В по-голяма степен това важи за мъжете, които придобиват сила в състояние на самота.

Временни клетви за мълчание

Чрез речта изразходваме енергия, понякога твърде много енергия. Говорещите и критиците обикновено нямат толкова власт, колкото биха искали. Следователно дори обичайният навик да не говорим напразно спестява много усилия.

Съзерцание на красивите пейзажи на природата

Природата е най-силният източник на енергия, сила и вдъхновение. Вземете си за правило да се разхождате поне веднъж седмично в гората, планината или край брега на морето.

Безкористно творчество

Творчеството само за някого или нещо, без да очаквате награди или отличия, също изпълва човек с енергия. Освен това може да отвори нови възможности в човека, за които той не е подозирал преди.

Искрена радост и смях

Вие сами можете да забележите, че енергията и бодростта идват от позитивен човек. А от мрачен песимист можете само да спечелите униние и апатия. Радвайте се на живота, смейте се от сърце и се научете да виждате красотата в малките неща.

Безкористна помощ

На този метод трябва да се обърне специално внимание, когато мислим откъде да вземем енергия за живот. В моменти, когато правим нещо за другите абсолютно безкористно, не е ясно откъде идва енергията. Законът за енергийния обмен е особено забележим тук: даваш силата и енергията си, за да помагаш на другите, а в замяна се изпълваш с радост, вдъхновение и енергия, наред с други неща.

Показване на скромност

Разбира се, скромността трябва да присъства в разумни граници. Просто се научете да отказвате арогантно и неуважително поведение към другите хора. Бъдете смирени, но не губете самоуважението си.

Яжте храни, пълни с жизненост

Такива продукти включват тези, които са от естествен характер (отгледани в естествени условия) и не са отровени от различни пестициди. Това са плодове, зеленчуци, зърнени храни, мед, ядки, зърнени храни и др. Те изпълват човека с жизненост.

Здрав сън

Правилният дневен режим е много важен за цялостното здраве на човек. Особено важно е да спите от 21-00-22-00 до 2-00 часа. Само по това време нашата нервна система почива.

Масаж или самомасаж

Това също е начин да получите енергия за живот. Но внимавайте с масажистите. Достатъчно е човек да се замисли за нещо лошо в момента, когато ще ви направи масаж и ви бъде осигурено негативно подхранване. По-добре е да направите самомасаж. И като масажист трябва да търсите хармонична личност.

Водно каляване

Закаляването с вода дава много енергия, особено ако се обливаме със студена вода рано сутрин и в същото време стоим боси на земята. Но това се отнася повече за мъжете – жените не трябва да се увличат твърде много с това.

Последно
Не пропускай