12 неща, които крадат женската енергия

В условията на съвременния свят жените все повече губят жизненост, енергия, психологическо здраве по различни причини. Да видим най-честите от тях.

Маската на бодростта

Почти всички  жени всеки ден изразходват огромно количество енергия за да си сложат маска на доброжелателност, криейки истински емоции и чувства. Това просто ги лишава от всякакъв вътрешен резерв, кара ги да се чувстват изтощени, на ръба на колапса. Но сладката усмивка няма да ни спаси от загуба на сила. За да сме в добро психическо и физическо здраве, определено не трябва да крием чувствата си.

Без хобита

Любимото хоби не само може да ви спаси от проблеми, тревоги и мъки. То помага да се разсеете от стреса. Затова е много важно да го имаме.

Мъжки задачи

Много жени си мислят, че могат да поемат каквото си искат. Всякаква мъжка работа. Но в никакъв случай не трябва да правите това. Мъжките маниери карат жената да се чувства като товарен кон и крадат женствеността и красотата й.

Без грижа за външния вид

Ако представителка на нежния пол е небрежна към външния си вид, това със сигурност ще доведе до ниско самочувствие и раздразнение от себе си – тоест ще отнеме максимума от жизнеността й. А внимателно отношение към външния вид ще ви помогне да запазите психологическия баланс, ще дари с радост и удовлетворение, усещане за спокойствие.

Токсични хора

Това са хора, които обичат да се хранят с чужда енергия. Те скандализират, обиждат, завиждат, постоянно са нещастни и се оплакват и т.н. Този тип комуникация отнема всички жизненоважни ресурси, изтощавайки тялото. При честа и редовна комуникация с такива хора жената просто се чувства претоварена. Тя дава своето внимание и участие, в замяна получава само негативи.

Приятели

Ако една дама няма добри приятели, ще й бъде много трудно. Приятелите са стабилен източник на положителна енергия.

Без лично свободно време

Ако човек напълно се потопи в работата или семейството, с течение на времето просто ще стане празен, ще почувства срив. Депресивно състояние, раздразнение и други негативни емоции – ето това са последиците. Необходимо е да се освободи време за почивка.

Спорове и борба

Жените, които са свикнали постоянно да се борят, завладяват, защитават, губят силата и женствеността си. Ако постоянно правите това, мъжете вече престават да ви възприемат като крехка дама, която трябва да бъде защитена. А това е много вредно.

Креативност

Дамите получават непрекъснат поток от енергия чрез творчество. Може да е всякакъв вид. Например макраме, рисуване, бродерия и др.

Мисловен процес

Това е присъщо на жените: да се спират на миналото, да не го пускат, да мислят за възможни пропуснати решения, думи, да се терзаят за необозримото бъдеще. Това е загуба на време, което изтощава тялото. Ето защо е важно да можете да превключвате на друга вълна – медитация, четене на книга, танци и т.н.

Обиди

Обидите отнемат всичко: сила, емоции, баланс, здраве. Те разрушават личността отвътре. Разбира се, говорим за дългогодишна психическа травма, която трудно се преодолява. Просто не си струва да губите морална сила заради малки, ежедневни проблеми.

Дългове

Дългът, както финансов, така и морален, не е благоприятен за доброто настроение. Дълговете натоварват, карат те постоянно да мислиш за тях и да се разстройваш. Ако вече се е случило, че са се натрупали много дългове, основното е да не се отчайвате. Трябва внимателно да разработите за себе си план за изплащането им. Дори и дългосрочен – когато решението е взето, веднага олеква.

Последно
Не пропускай