10 причини защо колегите не ви харесват

Kогато става въпрос за работа или уволнение, лицата, които се харесват на работодателите и колектива са тези, които ще запазят работната си позиция. Прочетете отговора на въпроса „Защо хората, с които работите не ви харесват?“.

1. Мързеливи сте

Никога нямате въпроси или идеи и никога не предлагате да работите извънредно. Последни идвате и първи си тръгвате от работа. Вие сте на мнение, че работите толкова, колкото е необходимо.

Никой не иска да работи с вас, защото само имитирате дейност и не се интересувате от работния процес.

2. Оплаквате се

В истинския смисъл на думата или метафорично казано за вас никога не грее слънцето. Не ви харесва квартала, където живеете, не ви харесва новата колежка и това че имате малко повече работа.

Никой не обича хора, които постоянно се оплакват за нещо.

3. Винаги сте положителни

Внимавайте, не е добре изобщо да не се оплаквате. Винаги виждате положителната страна, дори когато цялата компания се сблъсква с голям проблем вие сте оптимистично настроени. Това изглежда отвратително.

4. Клюкарствате

Говоренето зад гърба е лошо. Това може да направи да изглеждате неприятно и ненадеждно в очите на хората около вас. Не се доверявайте на никой. Същата личност, която казва, че споделя същото лошо мнение за някой колега, най-вероятно ще отиде при него и ще му предаде всичко, което сте казали. Въпреки това, понякога е добре да се включите в такъв разговор.

5. Постоянно тичате при шефа

Никой не иска колега, който през цялото време тича при шефовете си с хвалби за своите постижения, с комплименти за техния външен вид или за безсмислени проблеми. Трябва да тичате при шефа не за всяко дребно нещо, а когато наистина има за какво. Ако задавате глупави въпроси и по всякакъв начин се опитвате да се докопате до информация за да влезете в офиса на шефа със сигурност колегите не ви обичат.

6. Преписвате си чужди заслуги

Никога не казвайте: „На нас ни хрумна“ или още по-лошо: „На мен ми хрумна“, когато знаете, че тази невероятната идея сте откраднали от колегата. Това ще доведе до голяма омраза между вас и вашите колеги.

7. Не слушате

Държите се като идиот, който си кара по негово, прави милион грешки и не знае какво става, защото НИКОГА НЕ слуша това, което му се казва. Никой не хареса такива хора.

8. Много говорите

Без да ви питат „Как сте?“ вие разказвате всичко, което сте правили миналата седмица, какво сте яли, кои филми сте гледали, коя книга сте чели. Ако искате да се харесате на колегите, слушайте повече и отговаряйте любезно без много детайли.

9. Хвалби

Имам скъпа кола, прекрасен апартамент, най-добрите деца…ако всяко едно изречение започва с някоя от тези думи това означава, че се хвалите. Колегите се дразнят на хвалбите и най-вече на това, че те не могат да имат тези неща, които вие притежавате.

10.Прекалено откровени

Няма нищо лошо да сте откровени на работното място, но не и да се правите на прекалено отворени експерти във всяка една област. Ако сте сериозни и достатъчно компетентни, няма начин да не бъдете забелязани и оценени от колегите си.

Последно
Не пропускай