10 правила на красивата жена

Представяме ви 10-те правила на красивата жена. Ако ги спазвате, ще се учудите от голямата промяна, която ще настъпи.

Първо правило

Не забравяйте да спите достатъчно, за да няма торбички под очите, както и други неприятни белези, че не се грижите пълноценно за себе си. Преди лягане е задължително стаята да се проветрява добре. Трябва да си лягате преди полунощ.

Второ правило

Ходете по-често, поне един час всеки ден. Чистият, свеж въздух е полезен за белите дробове и кожата. Сама по себе си физическата активност под формата на ходене също допринася за подобряване на здравето, съответно и на външния вид.

Трето правило

Движете се много – всяка свободна минута. Правете всякакви спортове, танцувайте. Основното нещо е да изберете такава активна дейност, така че движенията да предизвикват приятни усещания. Положителните емоции правят човека красив.

Четвърто правило

Балансирана диета. Гладът и преяждането са противопоказани. Не трябва да консумирате лесно смилаеми въглехидрати. Най-добре е да ядете естествени храни, които съдържат достатъчно количество протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали. Нуждаете се от кисело мляко и морски дарове, плодове и зеленчуци, постно месо и риба.

Пето правило

Без пушене или злоупотреба с алкохол. Това влошава цвета на кожата, води до нейното ранно стареене, влияе негативно върху работата на вътрешните органи като цяло.

Шесто правило

Всяка вечер преди лягане трябва да почиствате кожата от мръсотията, натрупана през деня. Порите й трябва да са отворени, за да може да диша през нощта.

Седмо правило

Слънчевите бани трябва да се правят със слънцезащитен крем, особено ако имате светла кожа. В противен случай бързо изсъхва и остарява.

Осмо правило

През зимата кожата трябва да се овлажнява със специални продукти (гелове, кремове, маски). За да защитите устните си, използвайте ревитализиращо червило, крем или балсам. Така ще предпазите устните си от напукване. Използват овлажнители за кожата на ръцете, по-често масажират четките през деня. Жената трябва да смени всеки козметичен продукт в зависимост от възрастта си и след известно време, да даде на кожата почивка, така че ефектът върху новия продукт да е по-силен.

Деветото правило

Нуждаем се от стилен, ярък, позитивен гардероб. Не е задължително модерно и скъпо. Основното е, че трябва да е удобно за домакинята и обичано от нея. И не се страхувайте да експериментирате.

Десето правило

Не изпадайте в депресивно състояние. Както казва несравнимата Коко Шанел, бръчка на лицето е по-простима от бръчка върху чорап. Обикновено тези думи се перифразират по следния начин: „По-добре сто бръчки по лицето, отколкото сто бримки по чорапогащника“. Няма нужда от паника заради възрастта и бръчките. Трябва да обичаме себе си по всякакъв начин и да се грижим за себе си, без да се разделяме с вътрешен оптимизъм и искрена усмивка!

Само любовта към себе си и околните може да даде на душата и тялото предимствата, които да ни направят красиви. Това е основното правило на красотата.

Последно
Не пропускай