10 неща, които забравяте да направите преди лягане

Прибирате се от работа изморени, цял ден се сблъсквате с нормалните ежедневни проблеми и пропускате да направите няколко полезни неща, които ще ви помогнат да релаксирате в края на деня.  Ето 10 неща, които най-често забравяте, а не трябва да пренабрегвате преди лягане. 

1. Забравяте да почистите грима

Убедена съм, че поне веднъж през живота ви се е случило да си легнете без да махнете грима от лицето. Дори Бийонсе признава, че често забравя да си махне грима. Но не забравяйте да почистите грима, не причинявайте това нещо на кожата на лицето ви.

2. Забравяте да измиете лицето

Жените пренабрегват факта, че освен сутрин, след вечерното почистване на грима трябва да измият лицето си. Не забравяйте, че след премахването на грима следва измиване на лицето.

3. Забравяте да измиете зъбите

На трето място на списъка 10 неща, които забравяте да направите преди лягане, е миенето на зъбите. Не само жените, а и мъжете понякога забравят да измият зъбите си преди лягане. Много често хората, които са забравили да измият зъбите си, лягат, но не могат да заспят докато не го направят.

4. Забравяте да срешите косата

Признайте, че нямате изграден навик да сресвате косата си преди да си легнете. Ако лицето ви се нуждае от грижа, косата също изисква съответното внимание и грижа.

5. Забравяте да си сложите нощен крем

След като премахнахте дневния грим и измихте лицето си, идва моментът, в който трябва да сложите нощем крем. Той позволява на кожата по-лесно да „диша“ през нощта и дарява допълнителна свежест на лицето сутрин, когато се събудите.

Така че ако все още не сте изградили навик преди лягане да слагате нощен крем, време е да го направите.

6. Забравяте да си нагласите алармата

Обикновено в работните дни вечерта нагласяте алармата на телефона и лягате. Случва се да си мислите, че сте активирали алармата, а всъщност сте забравили  да я включите.

7. Забравяте да проверите дали е заключено

Ако пропуснете да измиете зъбите си тази вечер, няма да стане кой знае какво, но ако оставите външната врата отключена, може наистина да съжалявате на другия ден.

Старите хора казват: „Страх лозе пази“.  Сигурни ли сте, че всички врати са заключени?

8. Забравяте да изключите компютъра

Изгасете светлините, натиснете копчето Shut down на компютъра, излезте от всички профили в социалните мрежи от телефона, за да не ви безспокои звука, защото настъпва най-хубавият момент да си починете в края на деня точно преди лягане.

9. Забравяте да си починете

Да си починеш преди лягане означава след като подготвите лицето за сън да постоите в леглото, ей така без да мислите как е минал работния ден или какво ви чака утре.

10. Забравяте да пожелаете лека нощ

Това не е навик, а ритуал. Не заспивайте, без да пожелаете лека нощ на близките си хора.

Последно
Не пропускай