Защо е важен изборът на правилната козметика за коса

1980

[no_toc]
Ако се срещнете с непознат и попитате какво според него е най-определящото физическо качество на човек, какво би ви отговорил той? Като оставим настрана личния стил, единственото нещо, което остава, е… косата.

За повечето хора прическата е начинът за изразяване на личността и индивидуалният стил.

Професионална козметика за коса

Красивата, гъста, лъскава коса винаги оставя дълготрайно впечатление, затова е важно да поддържате правилен режим на грижа. Това играе важна роля за здравия косъм и помага да се избегнат големи проблеми, които иначе могат да доведат до косопад.

Редовното измиване с рекламирана от знаменитости козметика, като шампоани и балсами, не е достатъчно, за да имате здрава, силна и блестяща грива, така че трябва да знаете как да се грижите за нея ежедневно.

Съвети

Ето няколко съвета от онлайн магазин Лили Дрогерие, които ще ви помогнат да избегнете косопада и да поддържате здрав косъм и скалп:

Намерете подходящия за вас режим за измиване

Важно е да използвате качествена професионална козметика, предназначена за вашия тип коса. Ако все пак страдате от косопад, най-добре е да използвате бебешки шампоани, защото те не съдържат силни химикали, които са вредни за косъма. Измиването с гореща вода е вредно, защото премахва цялото омазняване на скалпа, което естествено се произвежда като защита на скапла.

Последното изплакване трябва да се направи с хладка, почти студена вода. Тя запечатва кутикулата на косъма, придавайки му уникална сила, която иначе би била оголена, ако изплакнете с гореща вода.

За да възстановите отслабената и увредена коса, опитайте да използвате козметика с натурални продукти. Те са с формула, която има за цел да „лекува“ коса, която е била умерено до силно увредена, като осигуряват на косъма подхранващи средства, оставяйки косата мека и изключително блестяща – с повече обем и сила.

Избягвайте използването на средства, които ще я изсушат допълнително

За по-нататъшно предотвратяване на щети, избягвайте употребата на сешоар, маша, преса и други механични стилизиращи инструменти, доколкото е възможно. Ограничете честотата на боядисване. Ако, все пак, решите да използвате термо инструменти, не забравяйте да нанесете преди това добра козметика с термозащита, тъй като това ще ви помогне да защитите краищата си от увреждане.

Сменяйте вашата козметика на известен период

Опитайте се да сменяте шампоана си, така че косата ви да не свикне със съставките, които имат за цел да подхранят косъма. Косъмът също развива известна устойчивост към формулата, така че след определен период от време ще забележите, че вече не получавате желаните резултати от тази козметика.

Не прекалявайте с четката

Четкането твърде енергично или твърде дълго може да причини накъсване на косъма. Използвайте четки с добро качество или гребени без остри пластмасови или метални зъби, за да избегнете накъсването на краищата.