Защо да купувате храни от био магазин

1396

За зло или добро съвременното общество проявява все по-сериозно внимание към био храните. За едни това е израз на уважение към себе си, за други – здравословен остров в морето от отпадъци, отрови, мръсен въздух и интоксикирани водоизточници. Допреди няколко десетилетия се говореше за селското стопанство с уважение, днес обаче то е все по-малко предпочитано като източник на прехрана.

И се появяват два проблема:

1) искаме домашни продукти, но няма кой да ги произвежда;

2) искаме да произвеждаме качествена храна, но околната среда е силно замърсена и тенденцията е това да продължи и в бъдеще. На тези проблеми има едно решение – магазин bio-market.bg, в който сме избрали да продаваме зелени, био, еко, или както ги наричате, продукти.

Bio-Market

Основният недостатък на това богатство, наречено био храна, е, че изисква много време и усилия, докато се постигне желания резултат – да е хем вкусно, хем да е запазило хранителните си свойства и съставки. Затова и цените им са по-високи, но ако човек има възможност, е много по-добре да консумира храна, която няма да има неблагоприятен ефект върху организма му.

Къде можем да намерим натурални храни и какво друго предлагат био магазините

Храните с етикет био са на почти три пъти по-висока цена от останалите и в големите хипермаркети стоят на отделен щанд, съвсем близо до входа, за да са първото нещо, което виждате. В София и в по-големите ни градове са отворили врати и специализирани био магазини за качествени хранителни продукти, но те са по-скоро рядкост, отколкото обичайни търговци на пазара. В тези магазини може да се намери разнообразие от висококачествени:

  • детски храни;
  • захарни изделия, десерти, чипсове и снаксове;
  • месо и яйца;
  • млечни продукти;
  • плодове и зеленчуци;
  • подправки, зехтин, сосове;
  • риба и морски деликатеси;
  • супер/зелени храни;
  •  хляб, зърнени, семена.

Как хората от „дълбоката провинция“ също могат да се хранят по-здравословно

Голяма част от био магазините, освен като реален търговски обект, имат и своята онлайн версия. От там всеки клиент, стига да има желание, може да направи поръчка си и да е спокоен, че качеството е това, за което си плаща. Онлайн магазините работят за своите потребители 24/7. Това позволява на всеки, в удобното за него време, да направи своята заявка за всичко, което му е необходимо. Електронната търговия на храни ни улеснява значително, тъй като под всеки артикул в каталога има подробно описание, което да ни ориентира към какво сме се насочили и каква изгода ще ни донесе. А в този случай сме се насочили към най-важното – здраве и дълголетие!