Как да изберем детски обувки

925

детски обувки

Детските крачета, особено тези на бебетата и малките деца, са много чувствителни и е важно да се грижим за тях още от самото начало. Правилно подбраните обувки за децата позволяват безпрепятствено развитие на малките им стъпала и позволяват точното пространство и опора, за да помогнат на крачетата им да се развиват здравословно и естествено. Получаваме само един чифт крака, така че не трябва да забравяме да се грижим за тях!

Хубави детски обувки

За какво да внимаваме, когато избираме детски обувки

От значение е да разберем какво прави добрата обувка наистина добра, когато искаме да купим нов удобен чифт. Ето и някои от основните неща, за които трябва да внимаваме.

Обувки, създадени специално за детски крачета

Създадени да съответстват на формата на детските стъпала. Не трябва да забравяме, че нервните окончания на краката на бебетата и малките деца не са се развили напълно и детето ни може да не е в състояние да ни каже, че крачетата го болят – така че се нуждаят от чифт с много място за растеж и често измерване.

Форма на обувките 

Детските чифтове трябва да са оформени във формата на краче. Звучи просто, но някои дизайни на официални модели могат да са прекалено заострени или по-спорните модели да имат „люлеещ“ дизайн , който може да навреди на нежните им крачета.

Избор на закопчавания

Закопчаванията могат да бъдат различни видове, но е важно да позволяват прецизно регулиране на обувчицата и нейния номер, за да пасне правилно на децата.

Дишащи материи

Материи, които позволяват на потта да излиза през повърхността на обувката, поддържайки крачетата свежи, здрави и сухи! Те са жизненоважни – не само за здравето на краката им, но и за тяхното развитие.

Ако бебето ни тепърва се учи да прави своите първи стъпки, то развива мускулатурата и силата на гърба, краката и стъпалата си, така че е много важно да ги предпазим. Важно е да не пропуснем и чорапите, чийто размер трябва да променяме с растежа на самото краче, тъй като прекалено тесните чорапки също могат да причинят проблеми с пръстите на краката.

Качествени обувки за деца

Има ли разлика в размера при момчета и момичета

Няма разлика в размера между детските модели за момчета и тези на момичетата, така че това улеснява малко задачата за родителите. Краката на децата като цяло се развиват доста сходно през цялото детство, така че размерите на чифтовете за малките деца са унисекс. Въпреки това, всяка марка и модел обувка имат индивидуална таблица с размери, за да помогнат на родителите в избора им на нов чифт, особено, ако пазаруват в сайтове и онлайн магазини.

Каква марка да изберем

Дори след като намерим чифт удобен и поддържащ детски чифт, който децата могат да обуват и събуват с относителна лекота, сме решили само една част от пъзела. Изборът на марка е другата.  След като намерим маркови модели, които припокриват всичките ни очаквания – такива, които изглеждат подходящи, достатъчно качествени за продължително носене, които хлапетата ни харесват и искат да носят – просто продължавайте да се придържате към техния бранд.  Пример за световни брандове, които са се доказали чрез своите колекции са GEOX, Igor, Mayoral, GUESS, Shone и др. Разполагат с различни категории обувки и цени, но това, което ги свързва е грижата и отношението към детските крачета. Като идентифицираме най-добрите брандове за малките, а не конкретни модели или видове, като маратонките, например, ние поддържаме степен на избора ни по отношение на спецификата, като същевременно знаем какъв стил да изберем.