Защо имате нужда от калъф за своя iPhone 13 PRO и неговата камера?

Всички допълнителни аксесоари са евтини и могат да ви спестят много пари от скъпи ремонти на дисплея или подмяна на задното стъкло на iPhone 13 Pro. Експертите на Etuo.bg ще ви убедят, че всеки собственик на такъв модерен смартфон трябва да го защити с кейс.

689

Въпреки факта, че всяко ново поколение смартфони получават по-сигурни дисплеи, за съжаление, те все още са далеч от идеалите, които им се приписват. При изпускане или удряне много често се напуква не само самият дисплей, но и телефонът може да получи сериозно ожулвания.

Калъф за iPhone 13 Pro

Без да използвате кейс за iPhone 13 Pro и защитно стъкло или филм, рано или късно както на смартфона, така и на обективите на фотоапарата ще се появят малки, трудно забележими драскотини, които по-късно стават очевидни и доста груби. Да, и камерата се нуждае от най-доброто защитно стъкло, което ще покрие изцяло лещите – в противен случай драскотините ще направят снимките и видеоклиповете ви с много лошо качество.

Често се случва драскотините да се появят на дисплея през първите няколко дни след покупката и ще бъде трудно да се разбере какво е причинило появата им. И този тъжен и необратим факт е двойно неприятен, когато разберете, цената на смяна на дисплей или камера.

Кой е най-добрият калъф за iPhone 13 Pro?

Когато става дума за защитата на вашия телефон, не бива да пестите средства. По-добре е да е максимално защитен, отколкото да платите още доста след това за ремонт. Ето кои са най-предпочитаните кейсове:

  • силиконови или пластмасови кейсове – те покриват само гърба на телефона и са едни от най-често срещаните. Не са много обемни и не влияят особено на дизайна;
  • детски кейсове – тук отново се обръща внимание на силикона. Някои детски модели се предлагат под формата на различни предмети, животни, храни, но в този случай не са много удобни, тъй като заемат много място. От друга страна, персонализираните кейсовете с фото или с име също са доста разпространени, тъй като позволяват изцяло ваш дизайн;
  • водоустойчиви и удароустойчиви – те покриват както гърба, така и дисплея, като не позволят да има незащитено място. Подходящи са за хора със забързано ежедневие, които често изпускат или може да намокрят своя телефон, като материалът не позволява повреда;
  • кейсове за бягане – за спортистите има специални модели, които могат да се прикрепят към ръката или кръста, за да бъдат винаги с тях, без опасност да се изплъзнат или да паднат;
  • кейсове тип книжка, флип или с клапа – те са изработени предимно от кожа или корк, като в повечето случаи се затварят с помощта на магнитен механизъм. Видовете, които наподобяват тефтер, са често използвани от по-зрели хора, които държат на изискания вид.

Повечето видове са подходящи за всички възрасти. Etuo съветват да не забравяйте, че на първо място е сигурността на вашия телефон iPhone 13 Pro.

Какво влияние оказва калъфът върху потребителското изживяване?

В повечето случаи кейсовете се използват за разкрасяване на дизайна. Можете да изберете различни модели, които да използвате за определени случаи. Те ще направят телефона ви по-интересен, а външния вид – по-привлекателен. Хубаво е да обръщате внимание и на защитата, освен на красотата, тъй като това е основната му функция.

Защо да добавите защитно стъкло?

В повечето нови модели като iPhone 13 Pro от защитно стъкло се нуждае не само екрана, а и камерата на телефона. То предотвратява появата на драскотини и напукване, в случай че изпуснете своя телефон. Не пренебрегвайте тези аксесоари, за да не се сблъскате с неприятни линии, нарушаване качеството на снимките и дори промяна на картината и разтичане на пиксели.

Как да го поставите?

Преди да започнете, отстранете стария протектор и почистете хубаво екрана. Можете да премахнете кейса, за да не ви пречи при поставянето на стъклото. След като хубаво сте почистили дисплея, наложете протектора отгоре, без да натискате. Важно е да изберете точен модел, за да пасне на вашия телефон. Когато сте го наместили, започнете да избутвате въздуха от центъра навън с пръсти или карта. След като избутате всички балончета, можете да се насладите на страхотна картина и максимална защита.