Как да обзаведем детската стая

1402

Обособяването на детската стая може да бъде и предизвикателно начинание за родителите. Защото предложенията по магазините са невероятно много! Освен по цените, те се различават и по други детайли – стил, цвят, размери, материали за изработка, ниво на практичност и др. Как да изберем перфектния вариант за хлапето? Уместен въпрос, който всеки от нас си задава.

От онлайн магазин Икеа дават някои съвети и насоки, с които да изберем по-лесно.

Детска стая

Защо обзавеждането на детската стая е толкова важно

Значението на този вид интериор е съществено и определящо. Тъй като детето прекарва доста време в стаята си, е добре да се погрижим за нейното удобно и красиво обзавеждане, за да се чувства бебето или ученикът винаги добре. Обстановката трябва да носи усещане за спокойствие и уют, да е модерна, да е в духа на новото време, но и по вкуса ни. Ето защо, мебелите в това помещение трябва да са всичко това и дори повече:

  • спокоен сън – интериорът има способността да въздейства върху сетивата ни и да ни носи добро настроение. В този ред на мисли, помещението за сън трябва да е решено в меки и топли цветове, а мебелите да са правилно разположени. Така детето ще успява да се отпусне напълно в края на деня и да се потопи в сладка дрямка;
  • приятни игри – когато обстановката в детската стая е приятна, то и и игрите ще са приятни. Заложете на хубаво обзавеждане, което да кореспондира с възрастта и пола на вашето малко съкровище;
  • желание за учене – доказано е, че когато ученикът разполага с нужните удобства, то и жаждата му за нови знания ще е голяма. Ако детето ви ходи на училище, купете практично бюро и ергономичен стол към него. Допълнете интериорната конфигурация с подходящо легло и гардероб с оптимални размери.

Определено има значение какво обзавеждане присъства в детската стая. Всяка една мебел има своята строго определена роля, което прави избора на отделните компоненти сложен и много отговорен. Функционално бюро и удобен стол, легло, гардероб и други допълнения, като мек килим, също имат ключова роля.

Кои решения са подходящи за момичета и кои за момчета

Тук се акцентира предимно на цветовете, като дизайнът на мебелите за тази стая е типично детски. Той трябва да е съобразен и с пола на хлапето – ако помещението ще бъде обитавано от малка принцеса, заложете на цветове като розово, бяло, лилаво, жълто и други свежи тонове в нежната гама. За малките юнаци са подходящи нюанси като синьо, сиво, кафяво, зелено, както и легла във формата на кола. Има и тематични детски решения, които също биха били удачни в случая.

Ако бюджетът ви е ограничен, а страхотните идеи все пак са налице, можете да заложите и на редовните намаления, които онлайн мебелните магазини винаги предлагат.