Как да носим сребърните гривни?

2029

Гривната, като аксесоар, води началото си още от древната антична епоха, където е била неразделна част от облеклото на много жени и мъже. Днес тези прекрасни бижута продължават да съпътстват ежедневието ни, помагайки ни да изградим стилната си и елегантна визия.

Гривните могат да бъдат изработени от различен метал, но в наши дни са популярни преди всичко тези, които са изработени от сребро. Бижутерите не спират да вълнуват сетивата ни, изработвайки все по-изящни и сребърни бижута, особено гривни в различни форми и с разнообразни текстури. Тесни, широки, плътни, ефирни, с инкрустации, наподобяващи дантела или фина шевица – примерите са безкрайно много, но общото между всички тях е невероятното очарование, което са в състояние да добавят към ежедневната ни или официална визия.

За съжаление, не всички ценители на сребърната гривна са наясно докрай с възможностите за разнообразяване и разкрасяване, което това украшение предлага. За всички, които се нуждаят от допълнително вдъхновение и още по-сполучливи комбинации, експертите уточниха някои важни правила за съчетанието на сребърни гривни с останалата част от облеклото.

Разбира се, сега модата е толкова свободна, че позволява провеждането на най-различни експерименти по отношение на външния вид, но що се отнася до бижутата, все още царуват няколко основни правила, които е добре да се имат предвид.

Комбинацията от часовници и гривни

Напоследък тя набра голяма популярност. Но заслужава да се отбележи, че в този случай и двата аксесоара следва да бъдат издържани в един и същ стил, както и той да бъде такъв, който органично се вписва в цялостната визия. Не се препоръчва комбинация от сребърна гривна и златен часовник, въпреки, че в последните години се направи доста, за да се наложи подобна мода. Но ако искате да бъдете наистина изискани, не по-добре не рискувайте да комбинирате злато и сребро. Има много по-добри решения – например, да съчетаете сребърна гривна и часовник с каишка от тъмна кожа.

Стил „Бохо“

Този стил предполага носенето на няколко гривни на едната или на двете ръце наведнъж. Ако искате да заложите на него,  към няколко сребърни гривни можете да добавите някоя, изработена от кожа или силикон. Този подход ви позволява да експериментирате и всеки път да добавяте по нещо ново към облика си,  но не забравяйте да съчетавате аксесоарите по текстура, дизайн и цвят. В противен случай вместо добър стил можете да получите откровен кич.

С кои цветове си подхождат най-добре сребърните гривни?

За разлика от златото, среброто не се комбинира така лесно с различни цветове, но съществуват редица нюанси, които ще ви помогнат да създадете изискана хармония – перлено бяло, снежно бяло, сиво, тъмно кафяво, синьо, тюркоаз и по принцип повечето студени цветове, без значение от тяхната наситеност.