3 причини да посетим Египет

698

Египет е страна на мистерии, древна история, величествени пирамиди и властни фараони. Множеството исторически забележителности, величествената архитектура, както и страхотните популярни плажове, правят тази страна в Африка страхотен вариант за почивка през почти всяко време на годината. Също както Месопотамия, Египет има богато културно наследство, което заслужава вниманието на туристите.

Пътувания до Египет

3 основни причина да отидем на почивка в Египет

Причините да изберем Египет за дестинация на нашата почивка са много, но нека разгледаме 3 основни сред тях:

  • Природата – Египет определено има красива природа, както и интересен животински свят. По време на пътуването си тук, можете да видите необятния Нил, да се разходите с камили в пустинята или да прекарате почивката си на някой красив плаж. Разнообразието на изживявания наистина е голямо.
  • Историята – Египет има толкова величествена и древна история и култура, че едва ли има някой, който не е чувал поне малко за нея. Множеството музеи, архитектурни паметници, величествени пирамиди и гробници на известни фараони ще оставят безмълвен всеки пътник.
  • Курортите – към цялото това богатство, спокойно можем да добавим и курортите, които са доста тук. Те предлагат невероятни условия за почивка, чисти плажове и множество водни забавления. Един от най-известните сред тях е Хургада. Там определено ще останете впечатлени както от обслужването, така и от инфраструктурата и възможностите за забавление.

Не пропускайте да се разходите и из столицата Кайро – мегаполисът също има какво да покаже на гостите си.

Климат

Най-лесно ще определим кога е подходящото време за туризъм в дадена държава, знаейки нейния климат. В Египет той е субтропичен, с висока разлика в температурите през деня и през нощта. Лятото градусите варират между 40 и 40, а зимата между 20 и 25. Облачността обикновено е ниска, а влажността средна. Годишните валежи не надвишават 200 мм, като по-голямата част от валежите са в периода около ноември и април, когато и цените на почивките са по-ниски заради слабия туристически поток през това време.

Какво още трябва да знаем?

Цените на забележителностите в страната не са особено високи, което дава възможност на дошлите на почивка тук да разгледат повече неща. Не забравяйте, когато излизате да носите шапка и очила, както и да използвате слънцезащитни продукти, тъй като тук слънцето е изключително силно и е важно да бъдете защитени от него.