Златни правила как да изглеждаме по-високи!

Една от основните причини жената да носи обувки на висок ток, е това да изглежда по-висока, издължена и грациозна. Това обаче е нож с две остриета. Ако не сте подбрали правилно точният модел обувка и другите елементи свързани с аутфита, има вероятност визията ви да няма този ефект.

Ето ви няколко съвета, как да изглеждате по-високи и красиви.

По-ниските момичета могат да носят обувки на всякакъв ток – нисък, среден или висок. Въпреки това има някои специфики, които трябва да спазват. Например обувки в нюд гамата (бежово, кремаво и т.н.) сякаш се сливат с крака и издължават фигурата. В тях безспорно ще създадете визуалната илюзия, че сте по-високи, отколкото сте. Не така стоят нещата с по-искрящите или черни обувки, които подчертават. А оптически това изглежда като по-къси крака.

Дебелината на тока също е важна. Дебелият ток, който е доста модерен напоследък, а и удобен е по-подходящ за дамите със среден размер. Визуално той ни кара да изглеждаме по-ниски. От друга страна средно дебелият ток е подходящ за миньоните, тъй като ни прави по-високи и не е така неудобен като тънкия ток.

Нещото, което е известно на всички е, че каишката неминуемо скъсява крака. Безспорно е, че обувките с каишка са много удобни и държат крака ни стабилен, но и те си имат своя негатив.

Това накратко е за обувките и кои от тях ви издължават и обратното. Същият ефект имат и някои дрехи и аксесоари, за които ще споменем накратко.

Другата страст на жените са чантите. По-дребните жени трябва да забравят за големи чанти, защото те крият половината от структурата им и ги карат да изглеждат още по-малки. От друга страна дългите колиета и украшения за врат ни издължават, точно както панталоните с висока талия.

Много интересен факт е, че дрехите с хоризонтални ивици ни карат да изглеждаме по-ниски, а вертикалните ивици имат точно обратния ефект. Модни специалисти казват пък, че носенето на един цвят на дрехи и аксесоари правило визуална илюзия, в която ние сме по-издължени.

Източник: Магазин за обувки MES.BG

Последно
Не пропускай