За или против спането на децата при мама и татко

Всеки отговорен родител, с повече или по-малко средства, се стреми да осигури на детето си оптимален комфорт в детската стая. Леглото е едно от основните неща, в които се влагат средства и повишено внимание. Качеството на матрака е определящо за правилното израстване на организма.

Но какво се случва, когато необятното детско въображение сътворява чудовища и кошмари?!

Леглото на мама и татко трябва да е достатъчно просторно и удобно, за да може да приюти всички членове от фамилията. Поначало, голямото пространство предоставя възможност за индивидуално позициониране на партньорите. Така възможността да се наспите максимално, наслаждавайки се на личен комфорт, е напълно реална.

Редица психолози препоръчват ранното отделяне на детето с цел да бъде приучено на самостоятелност. Друго течение в науката за възпитанието е на мнение, че близкият контакт на бебето с неговите родители и усещането, че има на кого да разчита, са най-добрият начин да израсне уверено в себе си и в своите възможности.

Независимо към коя категория спадате вие, голямата спалня ще се окаже и голямо удобство, дори и рядко да се налага спането на повече хора едновременно.

Ако стаята не позволява поставянето на кралски размер легло, има няколко хитри начина да си спечелите повече пространство:

  • приобщаване на килера – ако непосредствено до спалнята разполагате с помещение за съхранение, неговото приобщаване към стаята е вариант за добавяне на липсващата квадратура.
  • обособяване на част от коридора – ако коридорът, с който разполагате е твърде голям и нямате нужда от подобни размери, стига разположението да го позволява, бихте могли да обособите малка част от него към тази на спалнята.
  • прилежаща тераса – хубаво е сутрин да имате на разположение тераса към спалнята, на която с удоволствие да изпиете първото си кафе, но ако решите, че ще минете и без нея, приобщаването й към стаята е още един начин да разширите наличното.

Макар и недолюбван начин на разположение, ако имате преходни стаи, това би било голямо удобство през първите години на детето. Така бихте могли само с едно отваряне на вратата да създадете илюзията за едно общо помещение. Ето как с минимални усилия и без мащабни ремонти ще си осигурите нужния контакт с детето. Така ще може да оказвате психологическа подкрепа, без да се налага да обикаляте от стая в стая.

Всичко това е в строга зависимост от местоположението на различните помещения в един апартамент. От вашето въображение зависи как и какво бихте могли да промените, така че да отговаря изцяло на нуждите и представите ви.

Всякакъв вид големи и по-малки спални от магазин Монема.

Последно
Не пропускай