Циклене на паркет: Кога е необходимо и колко струва?

Не всеки се е замислял над това, че работата по циклене на паркет не се изчерпва единствено с полагане на материала. В действителност това е само първата стъпка към създаването на едно наистина елегантно подово покритие. Почти всеки вид дърво, положено като подова настилка, изисква допълнително изравняване и довършване. Също така, паркетът може да се цикли и при необходимост от възстановяване на първоначалния му вид след продължителна експлоатация.

Шлифоването е професионалната обработка на дървени подови настилки, което изисква помощта на специално предназначено за това оборудване. Този процес се извършва веднага след изравняване и отстраняване на горния слой. В същото време всеки, който иска да поднови пода си, следва да знае, че на услугата зависи от много фактори. На първо място, това са размерите на помещението.

Необходимо ли е цикленето на паркета?

Разбира се, това не е прищявка, а задължителна процедура след като е минало вече доста време от първоначалното полагане на паркета. Колкото и да е качествен един дървен материал, след известно време на усилена експлоатация, той няма как да остане свеж и чист какъвто е бил в самото начало. За да го накарате отново да придобие красив вид, се налага да го шлифовате.

Всеки, който е спестил от тази услуга, на по-късен етап е осъзнал, че е направил голяма грешка. Както е известно, дървесината е материал, който е доста податлив на неблагоприятни условия и ако за него не се полагат съответните грижи, скоро може да стане напълно неизползваем и да се наложи пълна подмяна, което със сигурност ще излезе по-скъпо.

Същевременно, цикленето е манипулация, която премахва горния замърсен и надраскан слой и след нанасяне на специално масло или лак, вашият паркет отново ще заблести в пълния си блясък.

Кога е задължително да се извърши шлайфане на дървените подови настилки:

  • При нужда от постигане на идеално равна и гладка повърхност; и
  • В случай на силно износване при продължителна употреба.

Циклене на паркет – цена?

Естествено, в 21-ви век няма нищо по-лесно от това, да напишем в Гугъл „циклене на паркет цена„, но това няма да ни помогне много, за съжаление.

На първо място, преди да се говори за пари, трябва да се отбележи, че тази дейност трябва да се извършва от професионалисти, които разполагат със съответното специално оборудване. Само по този начин можете да получите наистина добър ефект. За целта се използват различни видове машини за циклене на паркет. Те имат специални абразивни дюзи с различни размери, което позволява постигането на желания ефект.

Видът на паркета също в голяма степен влияе върху цената, тъй като всеки модел изисква индивидуален подход и използването на специални средства. В този случай се използват различни инструменти и необходимите за тях консумативи. Поради тази причина е необходимо внимателно да се подходи към избора на изпълнител, който да извърши всички необходими манипулации с високо качество и на добра цена.

Препоръчваме ви да се възползвате от опита на специалистите от Topparket, чиято работа със сигурност ще задоволи напълно вашите очаквания. В зависимост от площта, вида на дървесината, използвана за изработката на вашия паркет, както и всички останали конкретни характеристики, те ще ви предложат най-рентабилното и добро решение. Работата ще бъде свършена бързо и качествено, така че съвсем скоро ще можете да се радвате на чудесната текстура на вашия обновен паркет.

Последно
Не пропускай