Три хитри начина за организиране на пространството в кухнята

Кухнята е едно от най-натоварените помещения, а често пъти е с много малки размери. Трябва да наместим в нея всички важни кухненски уреди и още куп други неща. Затова не можем да си позволим да минем без добро планиране и организация на пространството. Днес ще ви запознаем с три хитри начина за съхраняване на някои продукти, така че хем да е красиво, хем да е удобно.

Зърнени храни и подправки

Една задължителна категория продукти, които съхраняваме в кухненското помещение, са зърнените храни, подправките и всички други насипни продукти. Често пъти домакините ги оставят в пакетите, закупени от магазина, но тази опция не е особено добра. Така те взимат въздух и се развалят по-бързо. Но опитайте се да приложите методът на декантиране. Всъщност, това е движението на продуктите в специални контейнери с добър естетически вид. Тази идея се счита за доста  добра, защото продуктите се съхраняват удобно и красиво. Купете контейнери в еднакъв стил, с еднакви надписи. И разпределете всички продукти, така че най-често използваните да са по-близо до работния плот.

Зона за чай и кафе

Няма значение какво харесвате повече – чай ​​или кафе, трябва да съхранявате, специалистите дават съвет как да ги съхранявате красиво и спретнато. Най-добрата опция е чекмедже с разделители. Те създават безупречен ред и продуктите са красиво подредени в равномерни редове. Сепараторите се продават навсякъде, намирането им не е никакъв проблем.

Правилният шкаф за домакински уреди

Първо трябва да изберете такъв, който ще ви подхожда по размер. След това да ги инсталирате така, че да е естетически издържано и едновременно с това лесно достъпно.

Такива шкафове могат да поберат много домакински уреди. Модерните кухненски роботи обикновено се ползват от всяко домакинство –  те са предназначени да улеснят живота ни и да опростят работата ни. Планирайте рафтовете за тях предварително, помислете и за близки контакти, в които удобно да ги включите.

Последно
Не пропускай