Топ 5 на най-плахите зодии

Нахалството, както знаете, е второто щастие, но има хора, които не са надарени с него от раждането. Като правило, те са много срамежливи и скромни, страхуват се да кажат твърде много и постоянно се притесняват. Астролозите са определили кои представители на хороскопа с право заслужават да бъдат наречени най-плахи.

Рак

Ракът е тревожен и уязвим знак, затова най-често предпочита да стои далеч от бурни събития. Раците често си представят планирания изход от ситуацията, в която някой със сигурност ще нарани нежните им чувства, затова се затварят в черупката си и не искат да излизат навън, за да избегнат развитието на подобен сценарий. В кръга от най-близките си хора, на които водният знак определено се доверява, Ракът е в състояние да се разкрие в целия си блясък, но за непознати ще изглежда като затворен и малко познат човек.

Дева

Девите знаят как да контролират почти всичко, освен собствената си чувствителност. Прекалената самокритичност на Девата не й позволява да поема рискове, принуждавайки я да анализира допуснатата грешка отново и отново. Девите често се страхуват от публично говорене, избягват ненужните погледи и внимание, не искат да бъдат център на дискусия за други хора. Знакът не се хвали със собственото си превъзходство в някаква област, поради което често пропуска подробностите от живота си в разговор, искрено вярвайки, че не е добра тема на разговор.

Телец

Телецът трудно може да се нарече несигурен човек, но знакът е доста скромен и сдържан на публично място, предпочитайки отново да не се фокусира върху личността си. Той води самотен, затворен живот, опитвайки се да не пуска нежелани хора в обкръжението си. Дори хобитата на Телеца са доста скромни, защото повечето представители на знака предпочитат уютната атмосфера на дома пред шумните партита.

Риби

Рибите често са толкова неуверени, че започват да се отдръпват и да се отдалечават повече от другите. За Рибите е трудно да говорят публично, да четат доклад или да водят подготвена реч. Водният знак е обвит в комплекси, от които Рибите често нямат сили да се отърват без помощта на специалист. Срамежливостта на знака обикновено силно пречи на живота му, така че много Риби се оказват в кабинета на психолога през живота си, бършейки сълзите си във грижливо предлаганите салфетки.

Водолей

Водолеите са по своята същност неконфликтни, предпочитат да разрешават всичко по мирен начин, затова никога не влизат в спорове, заобикаляйки потискащата атмосфера. Повечето Водолеи са много учтиви и възпитани хора, познават от първа ръка чувството за такт. Затова Водолеите няма да прекрачат личните граници на непознат човек, както няма и да си позволят да прекрачат своите.

Последно
Не пропускай