Топ 5 на най-богатите зодии

Как звездите влияят на финансовото благополучие? Мнозина вярват, че нашата съдба се определя от небесните тела. Освен това астролозите смятат, че местоположението на съзвездията по време на раждането влияе върху финансовото благополучие на човек и способността му да прави бизнес. С други думи, хората, родени под определени зодиакални знаци, са по-склонни да станат богати и успешни.

Това не означава, че тези, които не са родени под знака „пари“, не могат дори да се стремят към лично обогатяване. Напротив, такива хора имат стимул да предизвикат звездите и да докажат, че човек сам създава съдбата си.

Дева

Повечето астролози дават без колебание златния медал и титлата на най-богатия знак на зодиака на Дева. Родените под това съзвездие се отличават с аскетизъм, търпение във финансовите въпроси и способност да натрупват богатство по невероятен начин.

Въпреки това вродената пестеливост (ако не и скъперничеството) и благоговейното отношение към нещата не позволяват на милионерите, родени под този знак, да се насладят на богатството в пълната му степен.

Това са същите легендарни богаташи, които носят дънки за $20 десет години подред и смятат, че това е съвсем нормално. И като цяло „нормата“ е ключов императив в живота на Девите. Всичко отвъд това те смятат за излишен лукс.

Виж още: Кои са най-сладките зодии

Скорпион

Най-загадъчният знак на небосвода е един от трите най-печеливши. Скорпионите имат специално отношение към парите – ако си поставят за цел да забогатеят, бъдете сигурни, че нищо на този свят няма да им попречи да направят това. Те ще вървят над главите, ще тъкат интриги, безмилостно ще тласкат конкурентите с лакти. Ако е необходимо, Скорпионът ще използва естествения си чар и ще постигне това, което иска не със сила, а с хитрост.

Смята се, че най-големият успех идва на Скорпионите, работещи с чуждестранни компании или дори в чужбина, тъй като сферата на благосъстоянието на този знак е далеч от дома. В сферата на влияние на Скорпионите са кредитни въпроси, едрият бизнес, наследствени въпроси. Имат добре развита интуиция, която им позволява да предприемат необходимите стъпки много навреме. Скорпионите могат да се колебаят до последната минута, след което брилянтно завършват операция, обмислена до най-малкия детайл. Харесват сложни задачи

Козирог

Козирозите завършват първите три най-богати знака на зодиака. Те притежават рядка комбинация от качества – умеят не само да печелят, но и да спестяват. Отнасят се към финансите с фанатизъм и не обичат да ги харчат – поне не за глупости. Но Козирозите с удоволствие хвърлят пари за обучение, особено,  ако това им помага да печелят повече.

В същото време Козирозите не могат да бъдат наречени скъперници – те просто разглеждат парите не като начин за получаване на ползи и удоволствия, а като резултат от изразходвания труд. А е обидно и нецелесъобразно да се разпилява работата. Нека парите по-добре стоят в банката или в акции. От гледна точка на финансовата грамотност Козирозите постъпват правилно – парите трябва да правят други пари.

Овен

Представителите на този знак успяват в бизнеса, защото не се страхуват да поемат рискове, а това качество на характера често допринася за успеха. Овните са активни, заредени с енергия. Изглежда, че самите пари ги привличат и всичко, до което се докоснат, се превръща в злато. В същото време Овните не пестят и могат да бъдат наистина щедри. Затова големите суми не остават задълго в джобовете им. И защо да спестяват, когато финансовият поток никога не пресъхва.

Родените под това съзвездие знаят как да влияят на другите и да формират около себе си екип от всеотдайни съмишленици. Те не обичат да седят на едно място и често сменят сферата на дейност. Овните стават добри политици, бизнесмени, лидери, треньори.

Рак

Това, което не може да бъде отнето на Раците, е способността им да спасяват. В същото време никой не знае защо се нуждаят от толкова много пари и какво всъщност е количеството на богатството им. Раците не рекламират своите доходи и цели и не се хвалят. Само когато парите са твърде много, те могат да дарят част за благотворителност или да помогнат на бедни роднини.

Раците имат още една забележителна способност – те могат да печелят дори там, където тя по дефиниция не може да се печели. Те имат интелигентността или интуицията да инвестират в нов проект, в който на пръв поглед няма нищо обещаващо. Но дори и всички да го смятат за провал, Раците успяват да видят „перлено зърно“ в купчината и да забогатеят от него.

Последно
Не пропускай