Съвети за онлайн покупка на дрехи

Никой няма да отрече, че всяка година сме все по-погълнати от интернет пространството, включително и когато става дума за покупка от онлайн магазини и следене на различни промоции.

Удобно е, тъй като покупките през интернет могат да се правят по всяко време на деня, а доставката на стоки до дома е евтина, а при определени условия дори безплатна. Има сайтове, които следят промоциите и най-добрите условия и ако сте абонирани за бюлетина, получавате информацията своевременно. Например сайтът Firmsinfo.com информира за най-новите промоции на еМАГ, който пък е един от най-посещаваните интернет магазини в страната.

Същевременно потребителя има достъп до огромен асортимент, който винаги е на разположение. За разлика от физическите, интернет магазините никога не затварят и по всяко време на денонощието човек може да влезе и да разгледа подробно всички стоки, които го интересуват.

Да вземем, например, онлайн магазините, специализирани в продажбата на дрехи. На въпроса дали често купувате дрехи онлайн, днес можете да чуете различни отговори. Някои все още се колебаят, други тепърва възнамеряват да пробват, а трети са вече редовни клиенти.

Но както и при всяка една друга покупка от онлайн магазини, купуването на дрехи си има своите специфики.

Добре е да обърнете внимание и да запомните следните препоръки, дадени от специалистите:

Стоките, доставени от онлайн магазин, също могат да бъдат премерени, както в конвенционалните магазини. Ако дрехите, получени чрез куриер не ви пасват по размер или  не ги харесате поради някаква друга причина, не е нужно да ги купувате. Можете да направите отказ от покупка и да ги върнете чрез обратно чрез същия куриер, като заплатите разходите за доставка.

Как да изберем дънки или рокля от онлайн магазин?

В този случай е добре да сте наясно с размерите, които търсите и да следите за изгодни промоции. Купувайте само от такива магазини, които надеждно и разбираемо са упоменали различните размери на артикулите, които продават.

Материалът на изработка също е от голямо значение, затова внимателно прочетете състава на тъканта. Ако сте си харесали дреха, ушита от тънък деним с добавка на еластин, например, то тогава трябва да сте наясно, че този плат най-вероятно ще се разтегне. Затова, ако се колебаете между по-малкия и по-големия размер, може спокойно да предпочетете по-малкия. Но, в случай, че искате да си купите палто, тогава трябва да се даде предпочитание на по-големия размер, тъй като под него ще трябва да облечете и нещо друго.

Необходимо е да се обърне внимание и на страната на производство на дрехата. Тези артикули, които са произведени в Китай и Япония обикновено са по-малки, отколкото можете да предположите по обявения размер. За дрехите, произведени в САЩ и скандинавските страни пък важи точно обратното правило. Всичко това е добре да се има предвид, за една успешна онлайн покупка.

Последно
Не пропускай