Рецепта за естествено червени устни

207
червени устни

Вярвате ли, че може да направите устните си естествено червени без молив за устни или скъпо червено червило?

Предлагаме ви една домашна рецепта за естествено червени устни. Необходими са само две неща: заквасена сметана и семена от нар.

Вземете зърна от нар и ги смачкайте, така че изстисквате сока да останат само семена. Слагате заквасената сметана в малка чаша и добавяте семената от нар. Разбъркайте сместа и след като се уеднакви нанесете върху вашите устни. Оставете да подейства 15-20 минути и изплакнете с хладка вода. С тази маска може да предпазите и кожата на устните от напукване и изсушаване, ако я нанасяте поне един път на седмицата.

Млякото е основна съставка в много маски, защото почиства кожата и я прави копринено мека. Нарът съдържа калций, магнезий, фосфор, желязо, натрий и други полезни вещества за подхранване на кожата. С тази домашна рецепта устните ви получават по-изразителен цвят, защото попиват от червения цвят на нара.

Ако нанасяте по-често тези съставки ще установите, че цвета на устните ви се постепенно се променя. Те стават червени, сочни и меки, а добре обгрижените устни имат повече блясък.

Освен семената нар и хранителните вещества в червените чушки, домати, цвекло, моркови, череши, боровинки и други плодове и зеленчуци от червената група помагат да се запази естественият червен цвят на устните.