Психология на бедността и как да се отървем от нея

На този свят има богати и бедни. Ако си се родил в бедно семейство, не можеш да промениш това, но можеш друго – да опиташ да преминеш от категорията на бедните към богатите. Не е лесно, но е възможно. Основната разлика между тези две различни категории хора е в тяхното мислене. Тези, които постоянно се нуждаят от пари, притежават психологията на бедността.

Как да се отървем от нея и да настроим мозъка си за изобилие?

Отървете се от постоянното безпокойство за липсата на пари

Препоръчително е да носите някаква сума в портфейла си през цялото време. Трябва да имате увереност, че винаги имате пари. Когато видите скъпи неща, не трябва да имате чувството, че не можете да си го позволите. Скоро Вселената ще реагира на това.

Бъдете благодарни за настоящите си доходи

Благодарността за средствата, които в момента са налични, помагат да се запази фокуса върху увеличаването на потока на пари. Не се фокусирайте върху мислите за липса. Законът за привличането работи, мисълта е материална, следователно всички мисли за парите трябва да бъдат в положителен начин.

Отървете се от негативните нагласи

Ние винаги действаме според нашите преценки. Най-често родителите, несъзнателно и без да осъзнават, предават на децата си отношение към парите с негативна конотация. Те могат да бъдат заменени с положителни, за това е необходимо да се намери положително за всяко отрицателно твърдение. Например: „Винаги имам нужда от пари“, да се промени на „Винаги имам достатъчно пари“. След това, колкото е възможно по-често, повторете променената версия и намерете положителни примери, научете мозъка да мисли по нов начин.

Не жалете пари за благотворителност

Препоръчително е редовно да изпращате определен процент от приходите си за благотворителност. Първо, балансът вземане/даване се изравнява по този начин, и второ, когато даваш, се чувстваш по-богат, изпитваш положителни емоции.

Не се самосъжалявайте

Да се ​​самосъжаляваш означава да прехвърлиш отговорността върху другите. Безотговорните хора просто имат психологията на бедността. Опитайте нещо ново, потърсете изходи от настоящата ситуация.

Не завиждайте на успелите и богатите

Вселената отразява това, което е вътре в нас. Ето защо, ако до вас има заможни хора, скоро ще имате и изобилие. Вместо да завиждате, благодарете на богатите хора, научете техните стратегии, учете се от опита им.

Управлявайте финансите си

Успешните хора не вземат потребителски заеми и не се вкарват в състояние на вечен дълг. Те управляват парите умно, не купуват ненужни неща. За да се отървете от психологията на бедността, трябва да свикнете да спестявате около 10% от финансовите си приходи.

Правете това, което обичате

Колко зомбита има по света, които автоматично отиват на нелюбима работа и получават мизерни заплати? Само занимание, което се прави от душа, може да донесе както удовлетворение, така и финанси.

Тези на пръв поглед прости правила ще ви помогнат да се отървете от психологията на бедността и да тръгнете по пътя на изобилието и успеха.

Последно
Не пропускай