Прическа, която никога не излиза от мода – небрежен кок

879
Небрежен кок

Прическата „небрежен висок кок“ никога не излиза от мода, защото е бърза, лесна и ефектна. Представяме ви една идея за тази прическа, подходяща за ежедневни и специални поводи, която отнема не повече от 5 минути. Вижте как да оставите непокорните и стърчащи коси и да направите бърз небрежен кок. Необходими са само няколко неща: четка, ластик, гъба за кок и стилизант за коса.

Бърз небрежен кок

Срешете добре косата си с помощта на четка. Вържете я на висока и стегната опашка с ластик. Нанижете подложката или гъбата за кок. Изберете гъбата в зависимост от цвета и дължината на косата.

Ако косата е дълга може да сложите по-голяма гъба за кок, а съответно за тънки коси се препоръчва по-малка подложка. В противен случай няма да успеете да захванете добре косата и да получите въпросния кок.Красив лесен кок

След това обърнете косата и покрийте гъбата равномерно с кичурите. За да изглежда прическата по-естествено, измъкнете един малък кичур, прихванете косата с него и го увийте около гъбата, така че да се оформи кок. Оставете непокорните и стъчащите коси, защото те придават чар на прическата. Сложете малко лак, за да фиксирате прическата.

Тази прическа е най-подходяща за момичета с тънки коси, които вече могат да си направят и да се похвалят с новия си обемист кок. Всъщност ако предпочитате по-малък кок, хванете косата на опашка и направете кока, без да изпозвате гъба. Има различни варианти за правене на тази класическа прическа. Има и различни видове кокове : небрежен, висок, страничен, балерински, булченски и др.

Обикновеният небрежен кок ще открие лицето ви и визуално ще удължи фигурата ви. Прическата е идеална и за предстоящите празнични събития. Само трябва обикновения небрежен кок да бъде превърнат в официален кок. Приберете страчащите коси и ще получите ефирен кок.

В зависимост от тоалета, който сте избрали за тържеството, може да добавите и блестящ аксесоар в косите си.

Дами, готови ли сте за празничното парти?