Полезни трикове: Как да не харчите твърде много в супермаркета

По-често хората отиват да пазаруват след работа и през уикендите. Някои не обръщат нужното внимание на този процес, което води до ненужно разхищение на пари. Ето някои съвети, които да ви помогнат да избегнете това и да харчите пари само за необходимите покупки.

 

 • Необходимо е да използвате списък и да не купувате нищо, което не фигурира в този списък. Преди хората използваха парчета хартия или тетрадки, но сега е възможно да се използват смартфони и таблети. За удобство списъкът може да бъде съставен веднъж за седмицата и само да се нанасят корекции. Благодарение на това можете да закупите това, от което наистина се нуждаете.

 

 • Идете на пазар след като сте се нахранили, тъй като гладният слага много повече храна в кошницата. В резултат на това много храни могат просто да се развалят.

 

 • Ако покупките трябва да се правят в нов супермаркет, тогава няма да е излишно да се запознаете предварително с неговата схема на подредба. Това ще помогне да се избегнат ненужни движения около търговската зона и респективно – ненужни покупки.

 

 • Ако не планирате да купувате много продукти, тогава не трябва да избирате количка, която е твърде голяма, тъй като може да се изкушите да поставите повече продукти там. Голяма количка е необходима само за закупуване на голям брой стоки.

 

 • В модерните супермаркети стоките са разположени така, че най-скъпият артикул е поставен на нивото на очите на купувача. Ето защо, първо трябва да прегледате всички рафтове.

 

 • Не всички промоции и отстъпки заслужават внимание, тъй като не всички са изгодни. Ако цената е намалена първо трябва да проверите срока на годност.

 

 • Участвайте в програми за лоялност. В съвременните супермаркети можете да закупите карта, която предоставя някаква отстъпка.

 

 • Не е препоръчително да ходите до магазина с приятели, тъй като в този случай можете да вземете много ненужни стоки, дори без да гледате цените. Ако сте сами, можете да обмислите всичките си нужди на спокойствие.

 

 • На касата има много артикули, които имат за цел да ви съблазнят: дъвки, шоколади и играчки. Не е необходимо да разглеждате тях, можете да прекарате времето си полезно, докато има опашка. Например, да се упражнявате с игри за по-добра памет или други полезни неща – визуализация, утвърждения и други.

 

 • Плащайте в брой и носете само толкова пари, колкото предварително сте планирали за покупки. При безкасово плащане можете да вземете и излишни стоки.

 

 • Много често касиерите предлагат да купите някакви стоки на изгодна цена. Не се съгласявайте веднага, тъй като може да не е толкова изгодно, колкото изглежда.

 

Следвайки тези препоръки, можете спокойно да пазарувате и да не се страхувате от ненужни разходи.

Последно
Не пропускай