Нестандартна тюркоазена очна линия

Имате нужда от нещо ново, интересно и приятно, което ще ви накара да се чувствате по-различно.

Ето една прекрасна DIY идея за грим, която със сигурност ще ви помогне да разнообразите и освежите скучното ежедневие. Тюркоазената очна линия ще разчупи обикновения вечерен грим.

Първо забравете за черния молив за очи и намерете течна очна линия в тюркоазено (морско синьо) или син туш с писец. Следвайте стъпките по-долу и се забавлявайте с новата техника за гримиране.

  1. Вземете лист хартия и нарисувайте една верига сърца, които се съединяват помежду си.(виж снимка 1) Другият вариант е да направите леко назъбена хартиена лента.
  2.  Изрежете нарисуваната лента и я поставете върху горния клепач.
  3.  Запълвате дупчиците с тюркоазено или морско син течен молив. Слагате една тюркуазена точка и я размазвате с четката.
  4.  Леко дръпнете тюркоазената очна линия към външния ъгъл на окото.
  5. С помощта на клечка за уши премахнете излишното количество грим и ще останете изненадани от създадената синя вълна на върха на клепача.
  6. Тюркоазена очна линия трябва да се комбинира с един пласт спирала на долните и горните мигли.

По същия начин може да направите интересна очна линия на вълни и с друг цветен молив. Само внимавайте при запълването на празните места, ако течната линия не е качествена може да се размаже и да се загуби нестандартната форма, която трябва да получите.

А за останалата част за макиажа на лицето по-добре да не импровизирате, а да заложите на вече проверените техники за гримиране. С тюркоазената очна линия акцента пада върху очите и за това се изисква по-лек грим на останалата част на лицето.

Сега направете едно селфи с тюркоазения поглед и новата усмивка и го споделете с приятелите си!

Последно
Не пропускай