Натурална грижа за зряла кожа – какви съставки да търсите?

Рафтовете в дрогериите и аптеките просто се огъват под тежестта на различни козметични продукти, които трябва да забавят процеса на стареене и дори да обърнат вече настъпили промени в кожата. Те изкушават със закачливи лозунги и обещания за мигновени резултати, но реалните ефекти не винаги вървят ръка за ръка с гръмки думи. И така, как да изберете такъв, който наистина работи сред тази гама от продукти?

Натурална козметика против бръчки с хиалуронова киселина, класическата против стареене

Една от най-популярните съставки за козметика за зряла кожа, която определено си заслужава да се търси е хиалуроновата киселина – суперсилата й е дълбоко овлажняване на кожата. Тази съставка има способността да свързва вода и по този начин да предпазва кожата от изсушаване и загуба на еластичност. Хиалуроновата киселина прониква в дълбоките слоеве на епидермиса и там при контакт с водата нейните частици набъбват и увеличават обема си, което води до плитко или в някои случаи пълно изглаждане на фините бръчки.

Масло от ший – африканският еликсир на младостта

Маслото от ший е естествена козметика против бръчки – независимо дали в чист вид или като съставка в кремове за зряла кожа. Основните му предимства са регенериращите и подхранващи свойства, както и способността да елиминира свободните радикали, отговорни за процесите на стареене. Въпреки че маслото от ший може да се закупи в чиста форма, по-препоръчително е да използвате козметика с тази съставка, тъй като самото масло може да запуши порите, а оттам и образуването на пъпки и черни точки.

Екстракт от червени водорасли

Тази съставка на натурална козметика е по-малко популярна и погрешно, тъй като комплексно се грижи за зрялата кожа. На първо място има колагенообразуващ ефект, а именно колагенът до голяма степен предотвратява образуването на бръчки. Червените водорасли правят кожата по-еластична и помагат за поддържане на правилното ниво на хидратация и предотвратяват развитието на свободни радикали.

Последно
Не пропускай