Много любопитни и научно обосновани факти за изневярата

Възможна ли е връзка без изневяра? Има ли двойки, които са успели да си останат верни до края на дните си?. Оказва се, че подобни проблеми отдавна се разглеждат на ниво научни изследвания.

Какво казва статистиката?

Въз основа на различни проучвания и проучвания учените изнасят интересни статистически данни.

Най-често измамата се случва сред младите двойки, които са отскоро заедно. Но дори сред двойките в дългосрочни връзки процентът на изневяра е доста висок.

Като цяло 84,4% от анкетираните осъждат прелюбодейството, но … продължават да го правят. Оказва се, че хората съвсем съзнателно прекрачват границата на морала.

Мъжете си признават лесно за изневерите

Оказва се, че мъжете са по-смели в грешките си и по-често сами си ги признават. И този показател остава почти без промяна през годините. За разлика от господата, дамите рядко си признават.

Най-често се изневерява с близки познати

Например, това могат да бъдат приятелки и приятели. Почти 53,5% от анкетираните са доверили точно това. 29,4% от тях са имали интимен контакт с колеги или съседи. 21%  са признали за случайни връзки, а 7,9% са решили да плюят на моралните норми за пари.

Причините за изневяра

Според проучването, има 8 основни причини.

Интерес към нови усещания и емоции

Неуморим интерес към нови усещания и емоции, който е присъщ на хора с повишена тревожност. Най-често това са мъже, които се страхуват от раздяла.

Отчуждение от партньора

Отчуждението между партньорите е другата причина, която може да тласне мъжа или жената в прегръдките на друг човек. Пренебрежението от страна на партньора ни кара да търсим внимание другаде,  като това може да се случи предимно с хора, които не са склонни да се грижат за някой друг, освен за себе си.

Алкохол

Много често изневярата се случва случайно, обикновено под въздействието на алкохол или други упойващи вещества.

Различна гледна точка

Сред анкетираните се оказа, че изневярата е различно понятие за различните хора. Някой смятат гледането на филми от категорията 18+ за такава, а други се фокусират предимно върху директния физически контакт.

Причина за проблемите в отношенията

Не бива да се забравя, че изневярата винаги е следствие от проблеми в една двойка. Най-често тези, които вече са решили да скъсат с партньора, кривват „наляво“. Но има и случаи на изневяра дори когато двойката е щастлива заедно. И именно тази изневяра е причината за развод.

Веднъж лъжец, винаги лъжец

Проучванията показват, че човек, който веднъж е решил да изневери, придобива „имунитет срещу вина“ и продължава да го прави най-редовно. Освен това, тази вероятност се увеличава с 3,5 пъти с всяка следваща афера. Това говори само за едно –  прелюбодейците ще продължат да го правят, независимо от качеството на любовните им отношения с постоянен партньор.

Продължителността на брака също влияе върху изневярата

Що се отнася до статистиката на изневярата в зависимост от продължителността на брака разкрива един много интересен факт. И той е, че  жените са готови да кръшнат едва след като вече имат  дългогодишен брак и партньорът им ужасно им е омръзнал. За разлика от тях, мъжете изневеряват независимо от продължителността на брака.

Изневярата е в състояние да разруши всяка връзка. Можете да скриете измамата, но чувството за вина няма да ви позволи да живеете както преди. А ако партньорът разбере, най-вероятно всичко ще завърши с развод.

Последно
Не пропускай