Малките удоволствия, от които да не се лишаваме

Кой, ако не самите ние, е отговорен за нашето щастие?!

За да осъзнае това, човек трябва да премине през някои задължителни проби-грешки. На 15, 20 и дори повече години липсва достатъчно опит, за да се направи подобно освобождаващо откритие, но достигнали 30-те, повечето жени намират посоката на личното щастие. Тя е осеяна с най-различни препятствия и помощни маркери, но е ясна.

Следвайки максимата, че щастието е в простите неща, съставяме списък на някои от тях. Разбира се, че ги знаете, но би било чудесно да не ги пропускате и да си позволявате тези малки ритуали с голям ефект:

1. Ще ви е по-леко на душата, ако в края на всеки ден вдигнете тост с чаша вино за поне един радостен повод.

2. Десетминутна дрямка би повдигнала неимоверно духа ви, и макар понякога да е лукс, който не можете да си позволите, е абсолютно безплатна – 10 минути откраднати за релакс.

3. Поне за час можете и да си изключите телефона, без да се притеснявате как другите ще ви намерят или дали точно в този момент някой не се нуждае отчаяно от вас.

Защото и вие имате нужда от спокойствие, особено когато сте си вкъщи и се занимавате с лични неща.малките удоволствия 4. Сутрините през уикенда са времето, в което можете да не бързате за никъде, а да се наслаждавате на кафе и любима закуска. Традицията със съботните палачинки в семейна компания дава страхотен старт жадуваната почивка. Грижите за мъж, деца, домашни любимци, точно в тези сутрини могат и да се отложат за малко.

5. Закуската в леглото е нещо много прекрасно, което не е задължително някой друг да приготви за вас. Просто, когато имате възможност, си забъркайте мюсли с кисело мляко или нещо друго вкусно, което обичате, и го изяжте с апетит в леглото.

6. Промяната във външния вид винаги действа чудесно за женското самочувствие, кара ни да се чувстваме свежи и енергични.

Така че нова очна линия, прическа, смяна на цвета на косата, маникюр са все неща, които ободряват. Независимо каква промяна решите да внесете, е хубаво тя да се случва често.

7. Разходките на открито са добре изпитан метод за постигане на вътрешна и външна красота. Винаги бихте могли да намерите време за тях, дори и ако става въпрос да се приберете пеша от работа. Кръвта ви кипва, раздвижвате се и всякакви черни мисли се изпаряват от главата ви. Ако сте силно притеснени от нещо, можете да пробвате с много бързо ходене, така влагате енергията си другаде – напрягате физически тялото си.

8. На кафе с близка приятелка е времето, в което вие споделяте, смеете се, клюкарствате и се чувствате много добре. Запазете си този половин час с нея още утре, вижте се в обедната почивка или след работа, за да се разнообразите от всекидневието – то не бива да е само работа и домашни задължения.

9. Силата на шопинг терапията. Защо всяка жена има нужда от нея?

Сигурно и на вас ви се е случвало да се загледате в някоя витрина и, или от бързане или защото сте пред заплата, не си купувате нещото, което ви привлича. А после ви става тягостно, мислите си как „ей така си минава животът“, как „все не мога да си позволя това, което искам“ и в крайна сметка осъзнавате, че нищо нямаше да ви стане, ако просто си бяхте купили онази пола, риза или каквото там си бяхте харесали.

Поучете се от тази грешка, дами!

10. Дългата вана е толкова освежаваща! Дългата баня – също!

Обвържете я с ароматерапия и ще получите нещо наистина специално: уединение и пречистване – физическо и духовно.

11. Да имате букет от свежи и ароматни цветя винаги, по-всяко време, не е просто прищявка, а задоволена потребност от красота.

Не е нужно да чакате мъжа или приятеля си да се сети за това. Ако искате да внесете малко цвят и настроение в дома или офиса си, не се колебайте да наминете през близкия цветарски магазин.

Последно
Не пропускай