Лазерна епилация – как работи и боли ли?

Преди да започнете лазерна епилация, важно е да разберете какво да очаквате по време на процедурата. Някои сесии за лазерна епилация могат да бъдат леко болезнени, но ще стават по-малко болезнени с всяка сесия. Ето някои от основните неща, които трябва да имате предвид.

Подготовка

За да получите най-добри резултати от лазерната епилация, трябва да се подготвите преди процедурата. Например, стойте далеч от слънцето поне 4 седмици, избягвайте прекомерното изсветляване на кожата и избягвайте скубането или кола маската на областта. Освен това, ако приемате лекарства за разреждане на кръвта, консултирайте се с Вашия лекар преди лазерна епилация.

Подготовката за лазерна епилация започва с почистване на третираната зона. В зависимост от третираната зона и състоянието, вашият екип може допълнително да обръсне нежеланото окосмяване преди процедурата. Ще бъдете оборудвани със специални очила, за да предпазите очите си. При някои специални обстоятелства, може да се нанесе обезболяващ препарат. След като анестетикът изсъхне, козметикът ще насочи ръчен лазерен инструмент върху зоната, която ще се третира. Лазерният лъч преминава през кожата, уврежда космените фоликули и намалява растежа им.

Боли ли лазерната епилация?

Като цяло, тези процедури са неболезнени или много малко болезнени. Въпреки това, нивото на болка зависи от третираната зона и вашия собствен праг на болка. Хора, които са се възползвали от лазерна епилация споделят, че усещането е като леко щипане или боцкане, и със сигурност, боли по-малко, отколкото при обезкосмяване с епилатор.

Ако все пак се притеснявате от болката, може да се подготвите с болкоуспокоително предварително, но задължително се консултирайте с козметика преди това.

Охлаждащ механизъм

Охлаждащият механизъм на системите за лазерна епилация е от съществено значение за ефективното обезкосмяване. Оборудването трябва да може да доставя желаното количество мощност за необходимото време и температура. Без подходящ охлаждащ механизъм, системите за обезкосмяване няма да бъдат ефективни и може да се окажат неуспешни. В допълнение към охлаждащия механизъм, лазерите трябва да имат способността да генерират достатъчно висока енергийна плътност в третираната зона, за да дезактивират космените фоликули завинаги.

Странични ефекти

Макар в най-честия случай да няма странични ефекти, възможно е да се появят зачервяване, изтръпване или леко подуване. Това се причинява от лазерното увреждане на космения фоликул, така че кожата може да е малко раздразнена след лечението, особено ако е по-чувствителна. Зачервяването трябва да избледнее в рамките на няколко часа. Можете да намалите това, като овлажните зоната с успокояващ крем следпроцедурата. Можете също така да приложите компреси с лед върху третираната зона, за да облекчите всяко зачервяване и подуване

Понякога след лазерна епилация могат да се появят малки корички. Обикновено това не е причина за безпокойство. Трябва обаче да избягвате да чоплете образуваните струпеи. Ако получите корички след лазерна епилация, поддържайте зоната хидратирана. Също така, трябва да избягвате слънцето и прекомерния тен няколко дни след процедурата.

От какво се интересуват жените, преди да се подложат на лазерни процедури за обезкосмяване?

Може ли лазерната епилация да се използва върху руса или червена коса?

Лазерната епилация е най-ефективна при хора с тъмна коса, тъй като лазерната светлинна енергия се абсорбира от меланина в косъма. Тези с руса или червена коса може да не изпитат оптимални резултати, тъй като в косъма има по-малко меланин. Алтернативните методи за епилация, като кола маска или скубане, могат да бъдат по-ефективни за хора с руса или червена коса. Друг вариант е да се подложат на повече процедури, за да се натрупа повече енергия и да унищожи фоликула.

Подходяща ли е лазерната епилация за чувствителни зони?

Лазерната епилация може да се използва върху чувствителни зони, като линията на бикините или подмишниците. Важно е обаче да изберете лазерен център, който има опит в третирането на тези области и да обсъдите всички потенциални рискове и странични ефекти. В тази връзка едни от най-подходящите уреди са новите и иновативни модели диоден лазер от Soprano Titanium, които осигуряват най-качествени резултати.

Може ли лазерната епилация да причини белези?

В много редки случаи лазерната епилация може да причини белези или увреждане на кожата. Това е по-вероятно да се случи, ако процедурата се извършва от неопитен специалист или ако индивидът има предшестващо заболяване на кожата. Важно е да обсъдите всички възможни негативи или рискове, преди да се подложите на епилация чрез лазер.

Как да се подготвим за лечение с лазерна епилация?

За да се подготвите за лечение с лазерна епилация, е важно да избягвате излагането на слънце и да използвате широкоспектърен слънцезащитен крем в продължение на няколко седмици преди и след процедурата. Освен това се препоръчва да се избягва скубане, кола маска или използване на кремове за епилация в третираната област, тъй като това може да повлияе на резултатите от процедурата. Най-точна информация може да получите от консултация със специалистите в избрания лазерен център.

Какво споделят доволните клиенти, след процедурите

     „Толкова съм благодарен за добре извършената и безболезнена лазерна епилация. Персоналът беше невероятен и ме накара да се чувствам толкова комфортно по време на целия процес. Резултатите са феноменални и никога не съм се чувствал толкова добре и уверен. Силно препоръчвам лазерен център Сатори на всеки, който иска качествени и дълготрайни резултати за обезкосмяване.“

Захари Георгиев Проданов

     „Процедурите с лазерната епилация, които получих, бяха просто невероятни. Обстановката в естетичния център беше изключително приятна а интериора впечатляващ. Служителите и терапевтите ме накараха да се чувствам спокойна по време на целия процес. Резултатите са невероятни и не мога да бъда по-щастлива от решението си. Отново ще посетя център за бързо и ефективно решение за досадното окосмяване.“

Елвира Минкова

За повече информация разгледайте https://satorilaser.bg/lazerna-epilatsia/

Последно
Не пропускай