Какви инструменти и аксесоари са необходими за диамантен гоблен?

Ако искате да се отдадете на творческо изкуство и да съсредоточите свободното си време в обогатяващо хоби, то създаването на диамантен гоблен е популярен и предпочитан метод от малки и големи. За да практикувате това занимание обаче, се нуждаете от някои инструменти. Кои са те? От Diamant Art споделят кои интрументи ще ви трябват в процеса по създаване на такъв шедьовър.

Материали и инструменти

Невъзможно е да създадете диамантени гоблени, без да разполагате с необходимите основни приспособления, споделят от diamantart.bg.

Тук се включват:

  • писалка – предлагат се различни видове, като стандартни, восъчни, модели с колелца. Стандартните принадлежности се съдържат в избраните комплекти. Най-често те разполагат с накрайник, предназначен за работа с едно мънисто, но има и инструменти, предназначени за повече мъниста, като три и дори шест;
  • восък – диамантчетата се взимат чрез писалката, чийто връх се потапя във восък. Ако работите с восъчна писалка, няма да имате нужда от допълнително восък, защото той се нанася чрез накрайника. В някои комплекти се съдържа лепило;
  • пинсета – за да нареждате вашите диамантчета върху платното, ще се нуждаете от пинсета, като най-подходящо е да заложите на такава, изработена от неръждаема стомана;
  • платно – то е залепващо и върху него вие творите, посредством предоставените аксесоари и принадлежности.

В повечето случаи, онлайн магазините предлагат комплект от всички необходими приспособления, които да използвате, за да създадете диамантен гоблен – от упътване до самото платно.

Помощни средства

За направата на такава ръчна изработка, ще се нуждаете не само от инструменти, но и от помощни средства, които да улеснят работата по творбата ви.

Органайзер

Ако не обичате безпорядъка и искате всички инструменти да ви бъдат подредени по време на любимото хоби, си вземете органайзер за диамантен гоблен. Може да бъде под формата на куфарче, с отделения и слотове и други.

Осветление

За да си осигурите детайлност в създаването на шедьовъра, ще се нуждаете от добро осветление. Може да си го осигурите, като си закупите светеща подложка. Този аксесоар използва LED осветление, намалява напрежението в очите и увеличава видимостта.

Рамка

Когато вече сте завършили творението си, най-вероятно ще искате да го използвате като част от декорацията и да го закачите на видно място. За целта ви е необходима рамка в подходящ размер. Изберете правилния модел, чрез който вашият диамантен гоблен да изпъкне на стената у дома или в офиса.

Последно
Не пропускай