Как да запазите червилото дълго и да не се размазва: 3 съвета от експерт

Червилото може да бъде болезнена тема за много жени напоследък, когато постоянно носим маски.

Е, не се притеснявайте, имаше решение на този проблем –  невероятни начини да запазите красивите си устни, без да размазвате червилото.

Ето 3 експертни съвета как да запазите червилото дълготрайно и да не се размазва.

Подготвяме грунд

Що се отнася до предотвратяването на попадането на червилото извън фините линии около устата (това се случва и на най-добрите от нас), използвайте грунд и коректор разумно.

Нанесете грунд – това може да бъде същият грунд, който използвате за лицето си – около зоната на устните, след което го попийте с полупрозрачна пудра, преди да нанесете червило.

Стратегически разпределете продукта за устни

Ключът към фиксирането на червилото е, на първо място, разбирането, че това не може да се направи с едно докосване, а  изисква съзнателно приложение на множество продукти и след това повторно приложение.

Най-добре е да започнете с чисти и сухи устни. След това нанесете върху цялата област на устните молив за устни в същия нюанс като червилото (трябва да покрива устните).

След това първия слой червило, попийте го със суха кърпа и нанесете втори слой.

Восъчната формула на молива за устни осигурява плътно захващане на продукта (червилото), така че да стои на място и да залепва. След това първият слой се попива (със салфетка), което „забива“ червилото, така че да остане на мястото си.

След това последният слой му предава сочност.

Придържайте към матовите нюанси

Не само ще можете да задържите червилото на място с техниката на нанасяне, която описахме по-горе, но и ще бъдете по-внимателни при избора на самото червило.

Най-добре е да използвате матово червило под маската. Потърсете силно пигментирано течно такова, което изсъхва до лек, устойчив на износване матов нюанс. Но е важно да намерите вариант, който никога няма да засъхне на устните.

Последно
Не пропускай