Как да поливате теменужките, за да цъфтят на поразия

Ако вашата теменужка все още не цъфти и вече искате да се насладите на тази пищност и феерия от цветове, има един малък трик, който ще ви помогне да „събудите“ растението. Всичко се дължи на специалния метод на поливане, за който не всеки производител знае.

Горещо поливане

По правило цветята се поливат с вода със стайна температура. Но ако искате да измамите природата и да накарате теменужката да цъфти по-рано от обикновено, просто трябва да я полеете с гореща вода. Разбира се, не трябва да залеете теменужката с вряла вода, защото корените й просто ще се сварят. Но само топла вода също няма да свърши работа. Когато потопите пръста си във водата, трябва да почувствате, че е поносимо гореща. И е по-добре да използвате термометър, който трябва да показва 60-80 градуса. Не трябва да поливате теменужката отгоре, тъй като можете да повредите нежните й листа, а и все пак също има риск за корените. По-добре е да излеете гореща вода в почвата, откъдето постепенно корените ще се стоплят и цъфтежа ще се забърза.

 

След като налеете вода в саксията, покрийте теменужката с торбичка или прозрачна пластмасова кофа, за да създадете ефекта на баня. Това ще допринесе не само за ранния цъфтеж, но и за цялостното здраве на растението.

Последно
Не пропускай