Как да подготвите перфектния брънч за гостите си?

Какво е брънч? Това е времето точно между закуската и обяда, когато много често вече се хапва междинна закуска. През последните няколко години стана много популярно приятели и роднини да се събират около 10.30 часа, за да могат да хапнат и да си поговорят. Но как да направите перфектната организация, храна и напитки ще ви помогнем в днешната статия!

Направете идеалната украса

На първо място е добре да се заемете с украсата и да се постараете. Изберете стила, който искате да следвате в този ден, за да може да си набавите всичко необходимо.

Хубаво е да подредите масата, така че да е удобно на всички да си взимат от вкусотиите, които сте приготвили или поръчали. Нека салфетките да бъдат от плат, а останалите от хартия оставете някъде на масата за всеки случай. Пуснете хубава музика, която да приветства гостите ви и запалете свещ на средата на масата.

Свежите цветя ще придадат страхотен аромат сутринта, затова отидете и вземете пролетни от близкия пазар. Ако искате да сте подготвени идеално направете по малко подаръче за всеки гост, това ще им остане за спомен и ще направите сутринта незабравима.

Не подценявайте напитките

Напитките са от голямо значение, защото всеки има различни навици сутрин. За онези, които пият кофеинови напитки е добре да подготвите Starbucks кафе у дома, с което наистина ще ги плените. За онези, които не пия кафе пригответе чай или топъл шоколад.

Не забравяйте, че към края на престоя им може да им предложите и алкохолна напитка, която просто да е за посрещане на обяда или изпращане на гостите.

Винаги залагайте на качествени напитки, пригответе на масата достатъчно захар, топло и студено мляко, както и различни сиропи и подправки, ако някой иска да пробва напитката си с нещо нестандартно.

Храната е от голямо значение

За да може всеки да си взима от това, което им предлагате е добре да изберете подноси, които да се въртят, за да може всички да изберат това, което искат. Заложете на малки хапки, които да се хващат лесно и да се взимат дори с ръце.

Подгответе удобни чинии пред всеки, които да са помощни, ако все пак някой иска да си вземе повече от солените и сладките изделия. Ако нямате такива възможности може да поръчате на фирма да ви направи това, което ви е любимо. Вариант е и вие сами да приготвите някои от нещата и да ги сервирате.

Винаги се опитвайте да имате предвид и онези, които имат специфични очаквания за храната. Това биха били вегани, вегетарианци или хора с различни алергии. Истината е, че ако не го предвидите може да развалите собственото си настроение и да не се почувствате удовлетворени от брънча.

За да подготвите идеалното събирате сутрин е добре да заложите на семпла, но красива декорация, която да не натоварва, но да се запомни. Музиката, напитките и храна са задължителни. Опитайте се да угодите на всеки вкус и лесно да се достига до всяка вкусотия. Ако има деца предвидете специално меню за тях.

Последно
Не пропускай