Имате ли тъмна кожа под мишниците? Ето как да я изсветлите

Ваканция, плаж, слънчеви бани, изведнъж вдигате ръка и виждате тъмно петно ​​под мишницата. Това е много често срещан проблем за много жени. Защо? Има много причини за това – от неправилно бръснене до хормонални нарушения. Следователно, във всеки случай е добре да се консултирате с лекар. Ние, от друга страна, ще ви разкрием няколко допълнителни метода, които ще ви помогнат да се преборите с постоянен проблем.

Тъмна кожа под мишниците

Депилирали сте идеално подмишниците си, но по кожата ви има тъмни петна, които изглеждат неестетично? Това е лятно проклятие на жените, които, обличайки разкроени тениски и рокли, се тревожат да вдигнат ръце. Този проблем обаче може да се пребори. Първа стъпка – посетете лекар. Въпреки че петната под мишниците не трябва да означават заболяване, винаги е добра идея да започнете с основите и да се погрижите за здравето си. Както се оказва, причините за потъмняването на кожата могат да бъдат открити в различни видове хормонални нарушения. Малко по-честа причина е лошата епилация с тъп бръснач , който дразни деликатната кожа и използването на алкохолни антиперспиранти , които имат изсушаващ ефект.

Успокояващият ефект на млечните продукти върху тъмната кожа под мишниците

Прясното или киселото мляко са най-добрите съюзници за деликатната кожа. И двата продукта съдържат млечна киселина, която има озаряващ ефект. Освен това те не дразнят. За да се отървете от тъмното обезцветяване, препоръчваме 10-минутни компреси.

Скраб за изсветляване на кожата под мишниците

Ексфолиращите пилинги са добре познати в грижата за кожата на лицето. Те могат да се използват и в този случай. Освен това можете сами да си направите вълшебната отвара у дома. Достатъчно е да смесите лимонов сок с алое в съотношение 1: 1 и да нанесете върху кожата за 10 минути.

Смазване и омасляване на тъмната кожа под мишниците

Кокосовото масло придоби популярност в кухнята. Въпреки това може да се използва перфектно в козметиката. Той не само успокоява раздразненията, но също така има противогъбични и антибактериални свойства и регулира пигментацията на кожата. Важно е обаче продуктът да е натурален и нерафиниран.

Последно
Не пропускай