Физически упражнения за бебета: Бебето ще е радостно цял ден и няма да плаче

Ако вашето бебе е навършило 1-3 месеца, тогава можете да започнете да практикувате укрепващи упражнения. Такива процедури са полезни за бебето, като значително подобряват физическото състояние на цялото тяло.

Рефлексните и физически упражнения за дете на възраст 1-5 месеца включват:

Поза – легнало по корем

Най-лесното и полезно упражнение за вашето дете. Можете да го правите от ранна възраст.

С поза легнало по корем, бебето развива добре опорно-двигателния апарат. След две седмици процедури децата започват сами да държат главите си изправени нагоре. С помощта на това упражнение мускулите на шията и гръбначния стълб се укрепват по-добре. Физиологичната кривина на гръбначния стълб е добре подсилена. Развива се централната структура на мозъка. Правете тези пози интензивно, всеки ден.

Рефлексни упражнения за гръбначния стълб

Рефлексните упражнения на гръбначния стълб насочени към гръбначно-двигателни автоматични движения. Дръжте бебето внимателно за краката. С пръстите на незаета си ръка натиснете леко гръбнака и прокарайте ръката си по цялата дължина. При успешен масаж детето радостно ще се наведе.

Рефлексни движения на тялото

Такива упражнения се основават на рефлексен механизъм. Поставете детето в изправено положение, можете леко да подпрете подмишниците и да докоснете краката до пода. Започнете бавно да се движите: напред – назад. Следете главата и горната част на тялото. В края на упражнението оставете детето да стои на пода възможно най-дълго, не забравяйте за подкрепата. Така детето ви ще се научи да ходи по-бързо.

Упражнения за сгъване и разгъване на пръстите на краката

Хванете крака на детето, лежащо по гръб, за глезенната става. Със свободния си пръст натиснете надолу стъпалото и петите му. Отговорът е, че бебето леко ще стисне пръстите на крака.

Двигателни упражнения за новородени

Също така, за новородени се използват двигателни упражнения. Внимателно повдигнете гърба на лежащото бебе и леко наклонете главата напред. Започнете да правите люлеещи се движения.

Физическите упражнения ви позволяват да работите ефективно с различни мускулни групи на детето, след което мускулно-скелетната система ще се развие по-добре. След упражненията детето ще остане радостно дълго време и няма да плаче.

Последно
Не пропускай