Евтин продукт, който може да ви спаси от болки в ставите

Нашият начин на живот и хранене влияят на всичко без изключение, на състоянието на ставите –  също. Ето някои продукти, които могат да бъдат надеждни съюзници в борбата с болката и възпалението.

Болки в ставите, ограничена подвижност, подуване – милиони хора в различни страни страдат от подобни симптоми. Най-често подобни оплаквания се появяват поради развитието на различни хронични или автоимунни заболявания. Най-честата диагноза, която много хора чуват, е ревматоиден артрит. Някои са принудени цял живот да приемат лекарства, предписани от лекар, за да не страдат от постоянна болка.

При болки в ставите

Проблемите със ставите също могат да провокират обострянето и на стари заболявания. Списъкът с патологии включва лаймска болест или борелиоза, пренасяна от кърлежи, лупус, подагра, вирусни инфекции и дори случайни навяхвания (никой не е застрахован от усложнения).

6 подправки за облекчаване на болките в ставите

Въпреки това, можете да се спасите от артрит не само с помощта на лекарства. Разбира се, не бива да отказвате лечение. Въпреки това, една добра диета може да помогне за по-малко болезнени пристъпи и дори да ги сведе до минимум. Оказва се, че за справяне с възпалителния процес може да помогне… обикновеният боб, обяснява д-р Дебора Лий пред британското издание на Express.

Бобът носи големи ползи за здравето, като е страшно полезен за хора с артрит. Той е с високо съдържание на антиоксиданти. Това са основни микроелементи, които ще помогнат за справяне с възпалението. Антиоксидантите противодействат и предотвратяват увреждането на потенциално опасни молекули, наречени реактивни кислородни видове (ROS), и помагат за облекчаване на болката от възпалението“, обяснява още експертът.

Британската фондация за артрит препоръчва да се яде около една чаша боб два пъти седмично.

9 впечатляващи ползи за здравето от консумацията на зелен боб

Европейски учени са открили, че бобовите растения могат да намалят нивото на С-реактивния протеин (CRP), който се счита за общ маркер за възпаление. Важно е да знаете, че високото ниво на CRP при тест може да показва всичко – от инфекция до ревматоиден артрит.

Освен антиоксиданти, бобът съдържа биоактивни съединения , включително фенолна киселина, които могат да помогнат за „изключване на производството на възпалителни метаболитни странични продукти“, заключава д-р Лий.

Последно
Не пропускай