Ето защо плетивата си остават вечната класика

Когато стане въпрос за плетиво си представяме студена, снежна зима и мекичък плетен пуловер. Вярно е, че естествените прежди могат да са отговорни за производството на невероятни произведения на модното изкуство, но истината е, че изделията са подходящи за всеки един сезон. Дори не е удачно да говорим само за дрехи.

Колко екстравагантно шикозни можем да бъдем с плетена лятна шапка, а украсата на дома би била ненадмината с ръчните, майсторски изработени покривки.

Как да плетем

В миналото почти не е имало жена, която да е страдала от липса на опит и знания относно плетенето. Това е била една от ролите на къщовните домакини. Не само прехраната и отглеждането на децата, но и грижата за облеклото на семейството са лежали на техните плещи. Днес плетките са предимно хоби. Едно обаче можем да признаем, собственоръчно изработените красоти са повод за гордост на всяка жена.

Какво, ако не ни се удава? Не е задължително да можем всичко. Това не означава, че нямаме възможност да се възползваме от подобни красоти. Винаги ще се намери майка или баба, която да е запазила живи традициите на българката. Разнообразието от невероятно въздействащи прежди на различни производители биха могли да станат повод за сътворяването на истински шедьоври. Тук са необходими не само умения, но и качествен изходящ продукт. Бихте могли да се сдобиете с такъв от магазин за прежди в Пловдив. Останалото е въпрос на фантазия.

Плетене на една кука

Това е истинска терапия. Който успее да се наслаждава на подобна дейност, вероятно е открил начин да разпусне в ежедневието. А нежността на крайните продукти граничи с изтънченост, особено при дрехите. Бродериите винаги са примамвали със своята крехка визия. Като полупрозрачни паяжини, носещи усещане за копринена невинност. Това може да се окаже запомняща се украса на всяка дреха, шал, покривка или завеса.

За любимите деца и внуци

Едва ли има горда майка или баба, която да не е изпробвала плетени жилетки и терлички на своето съкровище. Няма нищо по–хубаво от топли крачета през зимата. Удобството на фините и тънки прежди е, че могат да се използват дори и през лятото. Последните няколко сезона отново започнаха да се възраждат толкова модерните плетени панталонки, поли и рокли. Това е един чудесен начин да внесете разнообразие във вашия гардероб.

Никога не е късно да се научим

Ако ви привлича, плетенето не е непостижимо. Точно обратното. То може да се превърне във вашия страстен начин да изразявате самите себе си. Винаги е по – сладко, когато успеете да покажете собствения си труд. Може да започнете от просто шалче и постепенно да стигнете до сложни плетива, които да красят живота ви ден след ден.

Последно
Не пропускай