9 знака, че той ще бъде добър баща

Ако планирате да прекарате целия си живот с партньора си и един ден да станете майка, тогава трябва да сте сигурни, че тези две цели не си противоречат едно на друго. Дори вашият мъж да каже, че иска деца, това не означава, че той ще бъде страхотен баща. За щастие, не е нужно да чакате, за да видите как ще се развие всичко. Можете да разберете по начина, по който се държи в момента. Ето 9 признака, че няма да ви разочарова.

Той е търпелив

Добрият баща няма да се „разпадне“ и ще издържи, когато детето плаче посред нощ или капризничи в супермаркета. Нервите му трябва да са здрави – това е задължително.

Той е отговорен

Ако вашият мъж постоянно закъснява за срещи, тогава как ще заведе детето навреме на детска градина или училище? Важно е той да е зрял и отговорен. По този начин той ще даде добър пример на вашето дете.

Самият той е дете по душа

Бащата не винаги трябва да е „лошото ченге“. Понякога трябва да се държи по детски и да впечатли с креативността си своето дете.

Той е сръчен

Може да сглоби креватче или столче за хранене, дори ако това му отнеме няколко часа. Добрият баща може да се справи с такива „дреболии“.

Той е внимателен

Ако откъснете поглед от детето дори за секунда, то може да цопне в локва или да бъде изложено на още по-голяма опасност. Ето защо бащата трябва да бъде някой, който не е постоянно на телефона или не се разсейва от приятелите си по бира, докато е навън с детето.

Не се страхува да си изцапа ръцете

С децата не е лесно и може да е трудно не само морално, но и физически. Добрият баща ще трябва да смени пелените и други подобни неща. Той трябва да е готов не само за насладите на бащинството, но и за отговорностите.

Той знае как да управлява парите

Отглеждането на деца означава разумно управление на парите. Ако трябва да спестите пари за университет, а мъжът ви пропива цялата си заплата, детето ви ще завърши само гимназия.

Не се страхува да покаже емоциите си

Въпреки че детето ви ще знае, че го обичате, не е лошо да му кажете на глас. Ето защо имате нужда от мъж, който не се страхува да прегръща, целува и да говори за любов на детето си, независимо на колко години е то.

Разбира се добре с децата

И, разбира се, ако вашият мъж се разбира добре с децата на вашите приятели или роднини, тогава той има представа как е, а вие имате добри перспективи с него.

Последно
Не пропускай