5 съвета как да изглеждате перфектно без грим

Много жени искат да използват възможно най-малко грим, но все пак да изглеждат красиви и привлекателни. Но дали е възможно? Да, възможно е. Но как?

Грижа за кожата

За да изглежда кожата гладка и равна, на първо място, трябва да следите диетата си. Ограничете се в употребата на сладки и нишестени храни. Яжте повече зеленчуци и плодове. Почиствайте ежедневно лицето с лосион и тоник, за подходящия тип кожа. Също така трябва да докосвате лицето си по-малко и то само с чисти ръце.

Грижа за веждите

Добре поддържаните вежди играят голяма роля за красотата на лицето. Те могат да бъдат оформени с етерични масла или гел. Например, рициново или зехтин. Но първо трябва да им придадете естествен, естествен вид, изтръгвайки ненужните косми.

Грижа за миглите

Ако по природа миглите са къси, тогава, ако желаете, можете да ги удължите с подходящата грижа. А ако дължината ви подхожда, тогава просто ги навийте. Достатъчно е да задържите специалния аксесоар за навиване на мигли от основата на миглите за няколко секунди и резултатът е гарантиран. Можете също така да ги намажете с репей или рициново масло, за да ги заздравите.

Грижа за устните

Медът е идеалното средство за гладки и плътни устни. Удобно е да ги прилагате през нощта, а на сутринта резултатът ще е на лицето ви. Друг лек е кокосовото масло. Омекотява и овлажнява устните. А може и да използвате гланц за устни. Важно е да запомните, че не трябва да хапете или облизвате устните си. Такива действия водят до малки пукнатини и сухота.

Грижа за зъбите

Усмивката ви ще изглежда по-привлекателна, ако зъбите ви са бели и чисти. Ежедневното почистване с паста за зъби и четка ще помогне за това. Можете също така да използвате смес от сода бикарбонат и паста за зъби за двоен ефект. Ако е необходимо, приложете процедури за избелване на зъбите. Ще отнеме известно време, разбира се. А за да намалите вероятността от кариес, трябва всеки път да почиствате езика си заедно със зъбите. Изплакването на устата с кокосово масло също може да помогне за избелване на зъбите.

Тези пет лесни, но важни съвета ще ви помогнат да бъдете винаги красиви и привлекателни, дори без да използвате грим.

Последно
Не пропускай