5 невероятни ползи от бадемите, за които вероятно не подозирате

Всеки обича да яде ядки, защото са вкусни и здравословни. Но малцина са наясно с огромната полза от бадемите. Учените са доказали, че те са с високо съдържание на фибри, витамин Е, протеини, магнезий и манган и съдържат малко количество мазнини. От тези ядки има редица ползи за здравето, които задължително трябва да знаете.

Бадемите са с високо съдържание на фибри и други хранителни вещества

Бадемите са доста богати на фибри и други основни хранителни вещества като протеини, магнезий, калий. Те съдържат повече фибри и протеини от всеки друг вид ядки. Ако човек редовно яде 10 до 15 бадема на ден, той може да се справи с дефицита на тези хранителни вещества (още за полезността на бадемите и сравнение с орехите – при колегите от fitnesizdrave.com).

Може би сте чували, че накиснатите бадеми са особено полезни за бебета и деца. Те се използват и като подправка за десерти като пудинг, торти, кексове и други.

Можете също така да направите бадемово мляко или пък да си приготвите смутита с бадеми.

Бадемите са богати на антиоксиданти

Бадемите съдържат много антиоксиданти, които са от съществено значение за здравето ни. Те засилват имунната ви система и изхвърлят всички токсини от тялото. Горният кафяв слой от бадеми е с високо съдържание на антиоксиданти, така че яжте бадеми с кафява кожа! Бадемите също могат да помогнат за намаляване нивото на стреса.

Бадемите са богати на витамин Е

Витамин Е е здравословен компонент за вашето тяло, както и за косата и кожата. Установено е, че бадемите са едни от най-богатите ядки в света и съдържат много витамин Е. Редовната употреба ще поддържа сърцето здраво, ще контролира нивото на кръвната захар, ще осигури здрава кожа, коса и добро зрение.

За да имате здрава и сияйна кожа и коса, хапвайте по 10-12 бадема на ден.  А ако искате да ги използвате като маска за лице,  смачкайте ги, след това добавете няколко капки мед и да нанесете сместа върху лицето си. Сияйната кожа е гарантирана!

Бадемите регулират кръвната захар

Почти всички видове ядки са с ниско съдържание на калории и бадемите не са изключение. Те са истинска благодат за пациенти с високи нива на кръвна захар. Ако имате диабет, яжте бадеми на гладно. Тъй като в тях се съдържа големи количества магнезий, това засилва метаболизма и подобрява производството на инсулин.

Бадемите контролират кръвното налягане и холестерола

Ниският магнезий е отговорен за повишаване на кръвното налягане и LDL холестерола, а бадемите съдържат малки количества магнезий, така че яденето на 12-15 бадема на ден със сигурност ще доведе до много здравословни и положителни промени в тялото ви.

Последно
Не пропускай