5 неща, които ателиетата за дамско бельо искат да знаете за сутиените

Когато става въпрос за сутиени – типове, прилягане и наличност на размери, клиентите изразяват свободно мнението си. Това като цяло е страхотно – марките оценяват обратната връзка и се стремят към подобряване. Но в същото време има някои неща, които производителите на дамско бельо биха искали да кажат на техните почитатели. И не, нямам предвид това, че по статистика „80% от жените носят грешен размер на лентата“.

Става дума за факта, че понякога дамите могат да се разочароват, че не получават това, което са поискали, без да осъзнават, че техните желания, всъщност, са много трудни за изпълнение – или дори невъзможни.

Така че, ето 5 неща, които трябва да знаете за сутиените и как са проектирани.

Сутиените за жени с голям бюст трябва да бъдат конструирани по-различно

Когато дадена марка пусне нова колекция, обикновените сутиени (чашки A-D) и тези за жени с голям бюст (D+) не са съвсем еднакви, тъй като има практична причина за това. Може би са направили тази сладка, тясна лента малко по-широка, добавили са допълнителен шев или подплата към чашките, за да направят прозрачния сутиен по-малко прозрачен.

Не защото производителите смятат, че по-пълните жени не искат или няма да изглеждат добре в по-деликатната версия на дизайна. Причината е, че ако просто направят по-голяма версия на сутиена, без каквито и да е структурни промени, моделът просто няма да може да издържи тежестта на по-големия бюст.

Разширяването на асортимента от размери отнема време

Случвало ли ви се е да няма достатъчно подходящи размери от любимата ви марка? Ако случайно е имало голямо търсене на различни от наличните размери, а отстрани изглежда сякаш това не прави впечатление на производителя, възможно е да се подготвя разширяване на асортимента от размери зад кулисите, но това отнема време.

Друга особеност е, че фабриките често се специализират в производство на определен диапазон от размери. Така че, преди марката дори да започне да разработва и предлага нов размер или вид на чашката, може да се наложи да договорят производството с различен производител.

Има си причина сутиените да са скъпи стоки

Предназначени за голям бюст или не, всички сутиени са изработени от множество компоненти. Това означава две неща:

  • Това повишава цената на материалите в сравнение с, да речем, тениска, защото ще трябва да купите много повече плат, за да направите сутиен.
  • Сутиените са трудни за сглобяване! Толкова много малки детайли и шевове, които трябва да бъдат зашити по толкова сложен начин. Всъщност, най-скъпото при изработката на един сутиен не са материалите, а трудът. Създаването на един качествен сутиен отнема време и изисква професионализъм.

Докато сутиените може да са по-малки от другите дрехи, те струват същите пари или са дори по-скъпи. Въпреки това, бельото има една от най-ниските надценки в цялата модна индустрия!

Всички сутиени са деликатни

Не само дантелените! Повечето марки бельо се стремят да направят своите сутиени възможно най-здрави, но те никога няма да могат да се сравняват с чифт дънки в това отношение. Изглежда ли ви, че вашите сутиени остаряват скоро след като ги купите? Преди да обвинявате лошото качество, задайте си въпроса: отнасяте ли се с тях с подходяща грижа?

Различни причини могат да доведат до съкращаване на живота на сутиена – от сушене в сушилня и използване на твърде гореща вода, до носене на един и същи няколко дни подред. В идеалния случай, измийте ръчно всичките си сутиени, оставете ги да изсъхнат на въздух и ги съхранявайте по начин, който да не смачква чашките им. Обещаваме, че ще издържат много по-дълго!

Няма такова нещо като перфектен сутиен

Виждали ли сте хора да се възхищават на конкретен сутиен, но вие да не го харесвате? Това не означава, че всички те грешат. Докато ателиетата за дамско бельо се стремят да създават продукти, които възможно най-много хора да обичат, няма „най-добър“ модел, който да върши работа на всички.

Всеизвестен факт е, че нито един сутиен не се произвежда във всеки размер на чашката. Различните стилове сутиени пасват добре при различни форми и обем на бюста. Това е и причината големите бутици да предлагат бра-фитинг консултации на своите клиенти. Така им спестяват време, а в някои случаи и пари.

Какво бихме препоръчали

Независимо дали си търсите нови ежедневни сутиени или секси бельо за специален повод, винаги е добра идея да потърсите второ мнение. Знаем колко е трудно да намерите подходящи сутиени, особено когато го правите сами. Ако някога сте се чувствали несигурни относно размера на сутиена си или просто не знаете къде да отидете, за да намерите подходящи сутиени, време е да направите промяна.

Последно
Не пропускай